Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rueslåtten skal lede Norsk Gardsost

Tar over etter Gunnar Waagen.

Jarle Rueslåtten driver melkeproduksjon og gårdsysteri sammen med kona Rakel Hodne. Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo.

Melkeprodusent Jarle Rueslåtten fra Hallingdal tok over stafettpinnen etter Gunnar Waagen fra Tingvollost under årsmøtet i Norsk Gardsost, som gikk av stabelen i helga.

Gleder seg

Rueslåtten, som selv produserer både myke, halvfaste og faste oster sammen med kona Rakel Hodne på eget gårdsysteri i Hol i Buskerud, har vært med i organisasjonen i mange år og ser fram til å skulle jobbe for at ost fra norske småskalaprodusenter skal befeste sin posisjon ytterligere.

Hva blir det viktigste for Norsk Gardsost i året som kommer?

– Vi skal arrangere NM under Matstreif 2019, også skal vi bygge videre på den gode delingskulturen som er i organisasjonen gjennom samlinger, kurs og fagdager, sier Rueslåtten.

I verdenstoppen

Annonse

Det er lenge siden Norvegia, Gudbrandsdalsost og Jarlsberg regjerte alene i norske ostedisker. De seinere åra har norske oster dratt i land den ene gjeve medaljen etter den andre og selv franskmennene måtte under forrige VM se seg slått av Jørn Hafslund fra Ostegården i Fana i Bergen.

Spiller hverandre bedre

Både den ferske verdensmesteren og Gunnar Waagen, som ble verdensmester med sin Tingvollost i 2016, sa at seieren ikke hadde vært mulig om det ikke var for det gode miljøet blant norske småskala osteprodusenter.

Rueslåtten ønsker å styrke og bevare kulturen hvor alle spiller hverandre bedre.

Han tror Norge lager verdens beste oster fordi produsentene er gode på å utveksle erfaringer og kompetanse.

– Også har vi verdens beste melk, sier den nye lederen.

Neste artikkel

Skal kåre verdens beste oster – i Norge