Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slutter med sommerlam

Saueprodusenter som har levert kopplam til Norturas varestrøm "Sommerlam" må finne på noe annet denne sesongen. Foto: Marit Glærum.

I flere år har Nortura hatt en egen varestrøm basert på fremfôring av overskuddslam/kopplam. Lammene har blitt slaktet ved seks til sju ukers alder og med 12 - 13 kilo slaktevekt.

- Kundene har vært butikker med ferskvaredisk som kjøper hele lam, og Rema som har kjøpt stykka og pakka lam, skriver Finn Avdem, fagsjeg småfe i Nortura.

Annonse

Hovedutfordringen er at sommerlammene konkurrerer med andre gode grillprodukter til en lavere pris.

- Salget gikk sterkt ned i fjor. Konklusjonen blir derfor at vi avvikler Sommerlam-varestrømmen. Nortura har behov for disse lammene som ordinære slaktelam tidlig i sesongen, skriver Avdem

Med det må mange sommerlam-produsenter tenke nytt når det gjelder overskuddslam til våren.

Neste artikkel

Minner om dyrevelferdsprogram