Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine og Nortura styrker felles rådgiving

Målet er at rådgivinga skal gi best mulig økonomi for melkebonden, både for melk- og kjøttproduksjonen i drifta.

SAMARBEID: Samkjøring av Tine og Norturas rådgiving skal sikre bedre kunnskapsformidling om kjøttproduksjon til melkebønder. Arkivfoto: Norsk Landbruk
SAMARBEID: Samkjøring av Tine og Norturas rådgiving skal sikre bedre kunnskapsformidling om kjøttproduksjon til melkebønder. Arkivfoto: Norsk Landbruk

Tine og Nortura har nylig signert en samarbeidsavtale om forbedret rådgiving om kjøttproduksjon på melkebruket. Hensikten er å styrke kompetansen til Tines rådgiverteam, som allerede er gode på avl, fôring, økonomi og melk, slik at de også skal kunne ta seg av kjøttrådgivingen ut mot Tine og Norturas felles medlemmer.

– Det er en kjensgjerning at melkebonden i stor grad benytter seg av rådgivere på melk, og ikke like mye Norturas rådgivere på kjøtt. Med denne presiseringen i avtalen kan vi enklere komme ut med budskap som også kan gjøre melkebonden mer bevisst sin egen strategi på kjøtt, sier fagsjef på storfe i Nortura, Asgeir Svendsen i en pressemelding på Tine og Norturas nettsider.

Selv om de to samvirkene har hatt et lignende samarbeid siden 2014, skal den nye avtalen sørge for flere møtepunkter mellom rådgiverteamene, og tydelige planer for kompetasneheving, skriver de i pressemeldinga. Kunnskap om markedsmuligheter, prisuttak og livdyrformidling vil bli spesielt prioritert i samarbeidet, blant annet fordi mange melkeprodusenter har mye å hente på å styre slakting etter prisløypa, for å hente ut den beste prisen på kjøttet.

Annonse

– I dag viser slaktestatistikken at litt for mange slakter dyr som ikke er slaktemodne i forbindelse med telledato, når prisene er lavere. Dette er dårlig økonomi både for produsenten og for Nortura, sier Svensen.

Samarbeidet skal etter planen også sikre flere fagmøter for bøndene.

Neste artikkel

Urban bonde med utfordrende naboer