Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine vant oste-pris

Dovre Ysteri Norsk Camembert fra TINE fikk tittelen "Best Norwegian Cheese".

Vant: Dovre Ysteri Norsk Camembert ble kåret til beste norske ost under World Cheese Awards i Spania.
Vant: Dovre Ysteri Norsk Camembert ble kåret til beste norske ost under World Cheese Awards i Spania.

Under World Cheese Award i Spania har Tine stukket av med tittelen "Best Norwegian Cheese" for osten Dovre Ysteri Norsk Camembert.

Den kremaktige, friske og milde hvitmuggosten som er laget på kumelk og produseres ved TINEs meieri i Dovre, ble tildelt gull på veien mot å sikre seg tittelen som beste norske ost under årets konkurranse, skriver World Cheese Award i en pressemelding.

Med totalt to gull-, åtte sølv- og 12 bronsevinnere blant deltakerne fra Norge, har World Cheese Awards nok en gang ført til internasjonal anerkjennelse for en rekke av landets beste osteprodusenter.

Blant årets andre prisbelønte oster fra Norge er gullvinneren Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri, sølvvinneren Leirgrøv 1242 fra Prestholt Geitost og sølvvinneren Myrdal Fjellost fra Myrdal Gard.

Den 33. utgaven av World Cheese Awards var større og mer internasjonal enn noensinne, og hadde for første gang over 4000 bidrag.

De konkurrerende ostene representerte 45 forskjellige land, inkludert nye deltakere som India, Japan og Colombia samt etablerte osteproduserende nasjoner som Frankrike, Italia, Spania, Sveits og Storbritannia.

Alle bidragene ble bedømt på en og samme dag, og ostenes utseende, konsistens, aroma og smak ble vurdert av 250 eksperter fra 38 forskjellige land.

Utmerkelser i kategoriene bronse, sølv, gull og supergull ble tildelt i løpet av formiddagen, og supergull-vinnerne ble så vurdert på nytt for å finne årets topp 16.

Deretter var det en debatt foran et levende publikum der en internasjonal superjury, bestående av de aller beste fra det globale ostemiljøet, diskuterte de beste ostene i verden før de kåret årets World Champion Cheese.

World Cheese Awards arrangeres av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food.

Neste artikkel

Forventer nedgang i melkebehov