Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

TN70-purka knuser konkurrentene i USA

2,55 fler avvente smågris enn gjennomsnittet

The Maschhoffs er en av USAs svineprodusenter som har begynt å ta i bruk genetikk fra Topigs Norsvin.
The Maschhoffs er en av USAs svineprodusenter som har begynt å ta i bruk genetikk fra Topigs Norsvin.

Topgis Norsvin sin nye TN70 purke gjør det veldig godt Swine Managemen Systems (SMS), som er USA sitt svar på Ingris. Der sammenstilles og sammenliknes tallene fra ulike produsenter i USA og produsentene som har tatt i bruk TN70-purka avvenner 2,55 flere smågris enn gjennomsnittet og de har 3,5 prosent lavere spedgrisdødelighet.

–Det er helt tydelig at TN70-purka har en positiv effekt for våre kunder, og undersøkelsen bare bekrefter tilbakemeldingene vi har fått om bedret reproduksjonsevne og lavere tapstall. I tillegg får vi høre fra kunder at det forbedret ytelse i slaktegrisperioden, sier direktør i Topigs Norsvin USA, Mike Terrill i en pressemelding.

Databasen til SMS samler inn data fra 982 farmer i både USA og Canada som til sammen har hele 1,7 millioner purker. I Norge har vi til sammenlikning 65 000 purker. Det var med 95 produsenter med genetikk fra Topigs Norsvin som hadde 106 000 purker i sine anlegg.

Annonse

2016 var det første året med TN70-purka. Ppå grunn av at produsentene faset den inn i løpet av året er resultatene for siste kvartal i fjor de som har størst andel av nypurka, og de viste en økning på hele 2,7 avvente per årspurke, og 4,4 prosent redusert spedgrisdødelighet skriver Topigs Norsvin.

Neste artikkel

Sjekk Petters smarte kasse til engangshansker