Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Topp kvalitet under hammeren på agroauksjonen

Aller størst forventninger har Kristian Hovde til Femme av Eide.

Når auksjonarius Håkon Marius Kvæken drar i gang årets agroauksjon på Lillestrøm søndag klokka 11, står 18 kyr, 11 ungkviger og en okse på menyen.

– Kvaliteten på dyra som skal auksjoneres ut er veldig god, skryter Kristian Hovde, som er dyrekoordinator på auksjonen.

I år har han særlig store forentninger til full french-kua Femme av Eide, som bærer på sin andre kalv. Kalvinga er forventet å skje den 10. mars.

Du kan som alltid glede deg til underholdning og moro med Håkon Marius Kvæken som auksjonarius. Foto: Øystein Heggdal

– Det er en veldig flott ku som jeg tror Ola Jørn Tilrem vil få en veldig god pris for. Femme av Eide er drektig med den franske toppoksen Sympa, der et strå med sæd koster 2 000 kroner, forteller han.

Under Agroteknikk for tre år siden var det en ren limousinauksjon, men denne gangen har Tyr lykkes i å få raselagene til både charolais, simmental, hereford og aberdeen angus. I dyreteltet er det også fire fine eksemplar av tiroler grauvieh.

Annonse
Kristian Hovde er veldig fornøyd med kvaliteten på årets auksjonsdyr, og en av kyrne har har høyest forventninger til er simmentalkviga Avlunds Midnight P (t.v.), som selges av Simen Avlund. Foto: Dag Idar Jøsang

Dyra kommer fra nesten hele landet, fra svenskegrensa til Vestlandet og helt nord til Brønnøysund. Transporten har vært lang for noen av dyra, men likevel har det vært stor ro i fjøsteltet fra første stund.

– Selv om dette er dyr som ikke har gått sammen før er det helt rolig i bingene, forteller Kristian Hovde.

Neste artikkel

Fikk nei til avlsmillion