Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Travel livdyrhøst

Store mengder dyr skal bytte eier.

UTVALGT: Det er gode muligheter for å få kjøpt nye gener i høst, særlig har Nortura mange okser innmeldt for salg. Illustrasjonsfoto: Knut Houge.
UTVALGT: Det er gode muligheter for å få kjøpt nye gener i høst, særlig har Nortura mange okser innmeldt for salg. Illustrasjonsfoto: Knut Houge.

– Høsten er en hektisk tid vi livdyrformidlere ser frem til, store mengder dyr skal skifte eier i løpet av noen hektiske uker, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr Nortura.

Høsten kommer ikke på likt i dette lange landet, men uansett ser Nortura nå at effekten av beiter er helt klart på retur.

- I alle områder er innsetting av dyr klart i tankene. Normalt kommer høy aktivitet rundt formidling sammen med travel sesong på slakteri. Biler og sjåfører er klare, men bør utnyttes best mulig, skriver de og minner om at man før innmelding bør sjekke at individopplysninger på dyra stemmer.

Markedet for avlsdyr på melkesida har i følge Nortura endret seg fra store underskudd på forsommeren, til at det nå meldes om mye innmeldinger av drektig kvige/ku.

- Dette er dyr med venta kalving fra nå til vinter 2022. Nesten alle tilførselsområdene melder også cirka balanse for lakterende kvige/ku, forteller de.

Annonse

Kalv og ungkviger på melk er det også stort sett balanse for i alle områder. For avlsdyr av kjøttfe er det mye innmeldt drektige kviger og kyr i alle områder.

- Blant dyra er også en del avviklingsbesetninger, skriver Nortura.

Det er store innmeldinger av ungdyr i alle områder. På avlsoksefronten bør det også være mulig å finne seg noe brukbart.

- Vi har nå et godt utvalg av avlsokser i ulike raser. Hvert år får vi på denne tiden innmeldt avlsokser med fagbrev, det vil si at dette er brukte okser som har vist at de fungerer. Dette er okser som med fordel kan dele sine gener i nye ammekuflokker, meddeler samvirkeorganisasjonen.

På grunn av manglende oppstallingsplass vil nok en del av disse slaktes i løpet av høst/vinter dersom de ikke blir solgt.

Neste artikkel

Nytt og gammelt i skjønn forening