Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Avliver griser i gatene

Utbrudd av Afrikansk svinepest gir drastiske tiltak i Kina

Videoen under er filmet i en av Kinas østlige provinser, der myndighetene er i ferd med å avlive griser fra små bakgårdsbesetninger.

– Videoen viser håndgranaten, som er afrikansk svinepest, og hvordan den er i ferd med å eksplodere i hendene på kinesiske myndigheter, sa Mogens Dall.

På et møte i Herning i Danmark viste Dall, formann i det rådgivningsfirmaet Landbo Syd, den oppsiktsvekkende videoen av hvordan det jobbes med å stoppe utbruddet av Afrikansk svinepest (ASF).

Siden august er det registrert over 60 utbrudd av ASF i 18 provinser i Kina og flere hundre tusen gris er avlivet i forsøket på å stoppe spredning av det dødelige viruset.

Videoen er filmet i en av Kinas østlige provinser og myndighetene er i ferd med å avlive griser fra små bakgårdsbesetninger. Grisene blir tatt med ut i gatene for å bli avlivet.

Annonse

– Men dette betyr at biler, dyr og mennesker vasser rundt i blod og sekreter fra døde griser og kan spre smitten fra by til by. Det forteller meg noe om at kineserne ikke har skikkelig kontroll eller forståelse av hvordan smittespredning foregår, sier Dall.

Kina er verdens absolutt største svineprodusent og landet huser 700 millioner gris, halvparten av alle griser i verden. ASF-viruset er mest sannsynlig spredd gjennom at gris i bakgårdsbesetninger er blitt fôra av matavfall fra restauranter som ikke er varmebehandlet. Dette har nå ført til et forbud mot å fôre gris på matavfall.

Neste artikkel

Kina dobler importen av svinekjøtt