Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil etablere nytt kyllingslakteri i Trøndelag

Nortura og Ytterøykylling har inngått intensjonsavtale om nytt slakteri for kylling på Røra i Trøndelag.

KORT VEI: Dersom avtalen blir realisert, kan Nortura-produsenter levere kylling til slakteri på Røra i Trøndelag. Foto: Øyvind Haug
KORT VEI: Dersom avtalen blir realisert, kan Nortura-produsenter levere kylling til slakteri på Røra i Trøndelag. Foto: Øyvind Haug

Etter planen skal slakteriet eies likt av både Nortura og Ytterøykylling i et felles selskap, men partene vil fortsatt være konkurrenter i tilførsel- og sluttmarkedet, skriver Nortura. Det vil si at de vil samarbeide om inntransport og slakting, men ikke om produktutvikling og salg.

Dersom avtalen blir realisert, vil det medføre at Nortura reetablerer slakterivirksomhet for kylling i Trøndelag. Da vil all kylling fra fylket slaktes på Røra, mens slakting av kylling fra Østlandet vil foregå på Hærland i Østfold.

Annonse

– Dette er en satsing og re-etablering i Trøndelag, en av landets viktigste matregioner og i et marked som er i sterk vekst. Et moderne kyllingslakteri i Trøndelag korter ned transporttid, øker dyrevelferd og styrker konkurransekraften til Nortura og Prior, sier konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen i pressemeldingen.

Gjennomføring av intensjonsavtalen avhenger av utfallet av saken om Nortura Elverum, der en egen gruppe skal utrede mulig avvikling og eventuell ny aktivitet. Prosjektet inngår i Norturas arbeid med å gjøre konsernets industristruktur mer bærekraftig og konkurransedyktig for fremtiden, skriver Nortura.

Neste artikkel

Kyllingfôret skal bli 90 prosent norsk