Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil ha mer kjøtt i nord

Nytt prosjekt skal gi økt mengde og bedre kvalitet.

Prosjektet "Kjøtt i Nordland" går over en treårsperiode og skal dekke hele fylket med en rekke aktiviteter. Foto: Erik Brodshaug.
Prosjektet "Kjøtt i Nordland" går over en treårsperiode og skal dekke hele fylket med en rekke aktiviteter. Foto: Erik Brodshaug.

Prosjektet «Kjøtt i Nordland» er under oppstart og skal sørge for økt mengde og kvalitet på kjøttproduksjonen i fylket. Bakgrunnen er at det i mange år har vært en underdekning av storfekjøtt og delvis også småfekjøtt i fylket.

LÆRER AV GRISEN

Svineprodusentene i Nordland har gjennom en årrekke jobbet systematisk og godt med kompetanse og nettverk. Dette har resultert i godt etablert svinenæring i fylket.  Nå ønsker man å overføre erfaringene fra svinenæringen til de øvrige kjøttslagene. Nordland er et typisk grovfôrfylke, og med mange dyktige gårdbrukere, har de gode forutsetninger for å øke produksjonen. Fokuset i prosjektet skal være på økt kompetanse og rekruttering. Med dette håper man også å bidra til å styrke økonomien i landbruket i fylket.

LES OGSÅ: Vil ha 4500 flere ammekyr hvert år.

LES OGSÅ: Framtidsretta råd.

Annonse

LES OGSÅ: Vil ha ammekyrne ut i distriktene.

Nytt nummer av Norsk Landbruk er nå på vei til våre 64 000 lesere. Her kan du blant annet lese om om mekanisering i...

Posted by Norsk Landbruk - Norges beste landbruksblad on 3. november 2015

Neste artikkel

Per Sigve blir ny TYR-sjef