Prosjektet «Kjøtt i Nordland» er under oppstart og skal sørge for økt mengde og kvalitet på kjøttproduksjonen i fylket. Bakgrunnen er at det i mange år har vært en underdekning av storfekjøtt og delvis også småfekjøtt i fylket.
LÆRER AV GRISEN
Svineprodusentene i Nordland har gjennom en årrekke jobbet systematisk og godt med kompetanse og nettverk. Dette har resultert i godt etablert svinenæring i fylket. Nå ønsker man å overføre erfaringene fra svinenæringen til de øvrige kjøttslagene. Nordland er et typisk grovfôrfylke, og med mange dyktige gårdbrukere, har de gode forutsetninger for å øke produksjonen. Fokuset i prosjektet skal være på økt kompetanse og rekruttering. Med dette håper man også å bidra til å styrke økonomien i landbruket i fylket.
LES OGSÅ: Vil ha 4500 flere ammekyr hvert år.
LES OGSÅ: Framtidsretta råd.
LES OGSÅ: Vil ha ammekyrne ut i distriktene.
Nytt nummer av Norsk Landbruk er nå på vei til våre 64 000 lesere. Her kan du blant annet lese om om mekanisering i...
Posted by Norsk Landbruk - Norges beste landbruksblad on 3. november 2015