Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Brunstkontroll på telefonen

Ny funksjon i app-en til kukontrollen.

Nå kan du registrere brunst i app-en til kukontrollen. Foto: Frida Meyer
Nå kan du registrere brunst i app-en til kukontrollen. Foto: Frida Meyer

Nå har telefonen blitt et bedre hjelpemiddel også for deg som registrerer brunsten i kukontollen sin app.

Les også: Vannmadrasser reduserte bein- og nakkeskader

God kontroll på når dyra er brunstige og kan insemineres er en viktig nøkkel til god økonomi i melkeproduksjon. For å hjelpe bonden å holde oversikten har Tine videreutviklet kukontrollen sin app.

I den nye versjonen, som heiter 2.1.4 (77), har ytelsen på lister blitt langt bedre enn tidligere. Av andre forbedringer regner Tine opp raskere lasting av første skjerm, lagring av scrollposisjon ved navigering til andre lister og global lagring av sortering og filter.

Les også: Avdråttskonge Konrad Nordheim har slått seg selv ned i støvlene

Annonse

Det eneste man trenger å gjøre for å få den oppdaterte versjonen er å avslutte appen og starte den på ny. I menyen vil du se funksjonen for registrering av brunst, og etter hvert vil det også komme varsel med tanke på omløp eller forventning om ny brunst.

Les også: Overrumplet av Norsk Rødt Fe

Bønder kan umiddelbart begynne å registrere brunstobservasjoner på kyr og kviger som er eldre enn 12 måneder. Disse vil du få opp i «produksjonskontroll fruktbarhet», som er en del av TBS Pluss-verktøyene. Sammen med brunstregistrering på app-en gir dette deg oversikt over fruktbarheten i besetningen, skriver Tine på sine medlemssider.

Neste artikkel

Dyrebilsjåfør med ambisjoner