Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Presisjon i fokus på Agritechnica

Flygende gjødselspreder og slåmaskin med hydrauliske belter er blant høydepunktene på Agritechnica.

Populær messe: Små og store redskapsprodusenter er i disse dager tilstede på Agritetechnica.

Norsk Landbruk er på plass på Agritechica i Hannover. De 24 store messehallene er fordelt utover et område på omtrent 400dekar.  Her er noen av nyvinningene vi  fått med oss på messa.

Rauch sin gjødseldrone, Agronator.

Rauch viste fram sin gjødsel-drone Agronator på Agritechnica. Dronen har åtte rotorer (Rauch kallerdet forøvrig et “oktokopter”), veier 80 kilo, og kan bære med seg inntil 30 kilo gjødsel. Den har til nå blitt testet i spredning av sneglegift, såfrø og mineralgjødsel.

He-Va Subtiller

He-Va viste frem de de kaller den optimale såmaskinen for å så raps. Den kan tildele gjødsel, rapsfrø og sneglegift i én overkjøring. Sålabbene sitter plassert etter de grove tindene, slik at røttene på rapsen skal kunne gå langt ned i jorda.

Claas Disco er en slåmaskin med hydrauliske belter.

Claas viste fram en Disco-slåmaskin med hydrauliske belter, som samler graset i en streng. Nyheten på denne var at ved hjelp av sensorer, merker styreenheten at slåmaskinen går isidehelling og justerer hastigheten på båndene individuelt, slik a tgrasstrengen blir jevnest mulig.

Annonse
Liebherr-lastere i ny lysegrønn drakt.

Claas Scorpion ble tidligereprodusert av Kramer, men nå har Claas inngått samarbeid med tyske Liebherr om produksjon av de lysegrønne teleskoplasterne. Løftekapasiten spenner fra 3,5tonn på Scorpion 635 til 5,6 tonn på Scorpion 756.  Samtidig har også en serie bestående av tre Liebherr-hjullaster blitt lansert i Claas-drakt. Denneserien har fått navnet Torion.

Selvgående finsnitter med belteunderstell

Claas viste også frem en spesiell utgave av den selvgående finsnitteren Jaguar. Snitteren har fått det samme belteunderstellet som Claas har hatt på sine Lexion skurtreskere. Det spesielle med belteunderstellet på finsnitteren er at fremparten av beltet løfter segbakken når man svinger brått slik at man ungår å rive opp grasmarken med beltene. Claas mener at de oppnår hele 66 prosent lavere marktrykk med beltersammenlignet med gummihjul.

Vindsensor fra Amazone.

Med vindmåleren WindControl på toppen, og den fjorten-radars sensoren Argus Twinbak, viste Amazone fram fremtidens gjødselspredere. Sensoren og vindmåleren samler begge inn informasjon, som gjødselsprederen bruker for å optimalisere spredebildet. Systemet tar høyde for skriftende vindretning og vindhastiget, og justerer spredebildet for å kompensere for dette.

Les flere nyheter fra Agritechnica på Traktor.no

Neste artikkel

Ny produktsjef for gjødselutstyr