Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Simonhjell går fra Nortura til Norsk Landbruksrådgiving

Tar over som direktør etter Kristen Bartnes

Etter åtte år i Nortura, skal Jakob Simonhjell overta direktørstolen i Norsk Landbruksrådgiving.

Jakob Simonhjell er oppvokst på en gård med melk- og kjøttproduksjon i Øksendal på Nordmøre.

Han er utdannet fra Ås i 1999 og har jobbet i Norske Felleskjøp, Norsk Landbrukssamvirke og Nortura, senest som leder av avdeling Totalmarked kjøtt og egg, med ansvar for markedsbalansering og prissetting for kjøtt og egg.

SMÅBRUKER PÅ SI

Jakob Simonhjell er gift, har to barn og bor på et lite bruk med kornproduksjon på Skotbu i Ski kommune.

− Oppvekst og utdanning har gitt meg stort engasjement for å jobbe i landbruket, for den norske bonden. Jeg har veldig stor respekt for den kunnskap og kompetanse som kreves for å være bonde i Norge i dag, sier Simonhjell. Han understreker at nettopp i dette perspektivet, med å utvikle og formidle kunnskap til bonden, har Norsk Landbruksrådgiving en veldig viktig rolle i dagens landbruk.

GLEDER SEG

Simonhjell påpeker at et av norsk landbruks store konkurransefortrinn er at det gjennom generasjoner har vært kort avstand mellom forskning, forsøksvirksomhet, rådgiver og bonde.

Annonse

− Landbruket er, som resten av samfunnet i veldig rask endring, og skal landbruket opprettholde sin viktige rolle i hele landet må vi utvikle dette videre, sier Simonhjell.

− Her har Norsk Landbruksrådgining en stolt historie og en organisasjon med veldig mange veldig flinke medarbeidere som jeg virkelig gleder meg til å bli bedre kjent med og jobbe i lag med, sier den nye direktøren.

− Åtte år i husdyrbondens tjeneste for Nortura har satt sine spor. Det er svært vemodig å si opp jobben der, men jeg har fått med meg erfaringer, kunnskap og et stort nettverk av gode og dyktige kolleger og produsenter som jeg setter veldig pris på, sier Jakob Simonhjell.

Neste artikkel

May Kristin er Fjøssystemets nye selger i Hallingdal