Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Starter jakten på nyheter til Agroteknikk 2018

Juryen som skal vurdere nyhetene på landbruksmessa er klar

Gull og sølv: Det vanker edelt metall til de mest innovative produktene på Agroteknikk i november. Hvem som vinner i 2018 avgjøres av en fagjury. Fotomontasje: Norsk Landbruk
Gull og sølv: Det vanker edelt metall til de mest innovative produktene på Agroteknikk i november. Hvem som vinner i 2018 avgjøres av en fagjury. Fotomontasje: Norsk Landbruk

Agroteknikk arrangeres hvert tredje år på Norges Varemesse på Lillestrøm. I år er datoen 8. -11. november, og alle de fem messehallene er allerede fulltegnet med nærmere 200 utstillere. Som tidligere år vil det vises frem en rekke spennende og innovative nyheter beregnet for det norske landbruket. Fremtidsrettede produkter og moderne utstyr er en selvfølge, men hvilke produkter og tjenester som kvalifiserer til betegnelsen Offisiell messenyhet, det skal overlates til en fagjury.

Fagjuryen består av fem personer med god kjennskap til både landbruksmaskiner og -redskap, fjøsbygninger, innendørsmekanisering og husdyrproduksjon. Gruppen skal i år ledes av Magnus Østby som til daglig jobber som patentfullmektig i Håmsø Patentbyrå AS. Med seg i juryen har han Dag Idar Jøsang, (journalist i Norsk Landbruk), Magnus Mo Opsahl (journalist i Bedre Gardsdrift), Knut Egil Bøe (professor ved NMBU), Erik Brodshaug (fôringsrådgiver i Tine) og Jogeir M. Agjeld (rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving).

Nyhetsjuryen skal også vurdere hvilken av årets offisielle messenyheter som er såpass innovative og spennende at de kvalifiserer til gull- eller sølvmedalje.

Innmelding av nyheter til messa gjøres av utstillerne og fristen er satt til 1. september. Etter dette skal nyhetsjuryen bedømme de påmeldte kandidatene innen 1. oktober. Juryens begrunnelse for messenyhetene vil deretter bli presentert i forkant av messa, både i fagbladene Norsk Landbruk og Bedre Gardsdrift, samt på Agroteknikk.no.

Annonse

Disse vant i 2015

Mens vi venter i spenning på hvem som vinner prisene for 2018 kan vi by på en liten videokavalkade av vinnerne fra Agroteknikk i 2015.

Her er sølvvinnerne:

Her er gullvinnerne:

Neste artikkel

Rekordstor interesse for Agroteknikk