Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Video: Se vinnerne på Agroteknikk

Kort presentasjon av nyhetene du bør få med deg.

Torsdag kveld var det prisutdeling av gull- og sølv-nyhetene på Agroteknikk. I videoen øverst i saken ser du en kort presentasjon med juryens begrunnelse på de syv produktene som vant den gjeveste prisen - Gullakset. I videoen under ser du en presentasjon av de 22 nyhetene som ble belønnet med Sølvakset.

Se video av gull-vinnerne øverst i saken. Søv-vinnerne ser du lengre ned

Under årest Agroteknikk-messe er de tradisjonelle 1-2-3 aksene byttet ut med valører som gir en tydeligere beskrivelse; Gullakset, sølvakset og Offisiell nyhet. Kriteriene for de respektive utnevnelsene er også spisset siden 2012 for å gjøre kåringa gjevere.

Nyhetsjuryen har bestått av Magnus Østby (Bedre Gardsdrift), Iver K. Gamme (Norsk Landbruk), Tor Rustad (Rustad Tekst og Teknikk AS) Erik Brodshaug (Tine) og Knut Egil Bøe (NMBU).

Gjennom høsten har juryen vurdert 107 innmeldte nyheter til messa. Det har vært en lav terskel for å bli godkjent som Offisiell Agroteknikknyhet, mens medalje og da spesielt gull, krever mye. Juryen har likevel brukt mest til på å plukke ut sølvkandidatene.

Annonse

Juryens medlemmer har god faglig bredde og flere nyheter er godt kjent av juryen på forhånd, noe som forenkler arbeidet. Men det er også produkter som er helt nye, og hvor juryen har måttet bruke mye tid på å sette seg inn i funksjon og virkemåte. Juryen har også måttet sjekke om nyheten er så unik som det påstås, eller om det finnes noe tilsvarende i markedet fra før.

Dette er sølv-vinnerne

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin