Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil selge ny melkerobot i Norge

Fullwood vil inn på melkerobotmarkedet

Det britiske selskapet Fullwood har hele tre forskjellige melkerobot-modeller, fra grunnmodellen Essential, til Extended og Expert som er toppmodellen.

Håkan Ekman driver det svenske selskapet Urbanfeeders og har blitt distributør for den engelske produsenten Fullwood sitt sortiment innen melkeutstyr for Skandinavia. Nå søker han etter servicepersonell i Norge blant annet for å komme inn på markedet med firmaets nyutviklede robot M2erlin.

–Jeg ser at Norge er ledende på å ta i bruk robotmelking, og jeg tror vi har en konkurransedyktig robot og tilby i markedet, sier Ekman.

Fullwoods robot skal ha fått god mottagelse i andre europeiske land og har 40 % markedsandel i hjemlandet England og mellom 20-30 prosent av markedet i Belgia, Tyskland og Holland. Den nye roboten fra Fullwood er full-elektrifisert med en robotarm som drives av el-motorer istedenfor trykkluft.

–Vi er svært konkurransedyktige på pris, det er to års garanti på ny robot og roboten er svært rask i påsetting med tilsvarende god kapasitet. Den bruker mindre energi og mindre vann til vask samt har betydelig lavere servicekostnader for drift. Alt dette tror vi kan passe det skandinaviske og særlig det norske markedet godt, sier Ekman.

Annonse

Men servicepersonell med god responstid er helt avgjørende for å gå inn i det norske markedet og derfor søker de nå etter slikt personell i Norge, i tillegg til en forhandler.

–Vi kommer til å være synlig med markedsføring og på messer i Norge i tida framover. Så vil vi selvfølgelig svært gjerne ha et referanseprosjekt som en første installasjon av den siste modellen av M2erlin robot her. Dette er et velprøvd produkt fra en kjent og seriøs leverandør, så vi har ingen betenkeligheter med å tilby robot eller tradisjonelle melkestall-løsninger fra Fullwood til norske kunder avslutter han.

Neste artikkel

Tine ønskjer meir feitt i mjølka