Datafangst og algoritmer skal optimalisere slaktetidspunkt for storfe, og gi bonden høyere priser på slaktet.
Mens Prima Jæren blir ei regional merkevare, skal Prima Brands skille mellom ulike merkevarer.
Er biffen i kjøledisken fantastisk på smak, eller berre heilt grei? Det er grenser for betalingsviljen når kvaliteten er bingo, men pengar å hente, også for bonden, når ein kan garantere god smak.
På få år er det skapt ein ny marknad for storfekjøt i Noreg. På Meny sel dei ikkje berre biff, men biffar av angus.
EIGERSUND: Rundt 200 angusar har liggjebåsar i testfjøsen på Angusgården. Her går dei på nøye tilmålte diettar og blir vegne kvar fjortande dag. Kunnskapen herifrå skal komme angusbønder til gode.
Pelletert kraftfôr i grovfôrmiksen gir angusen sjansen til å sortere på fôrbrettet. Nå skal Angusgården vere med å teste FKRA sitt nye Ekspandat-kraftfôr.
Thomas Høe oppdrar kundene til lete etter de gode smakene fra mer enn indrefilet og entrecôte.
Prima Jæren har sett seg som mål å produsere den beste biffen i verda. To gullmedaljar viser framgang, men det er framleis noko å strekke seg etter.
Ei ni år gammel tørrmodna angus/hereford-ku frå Jæren kjempar om å bli verdens beste biff.