SKJÅK: Med blant annet lang beitesesong i fjellet får Kari Hånsnar den økologiske produksjonen med gammalnorske spælsau til å gå godt.
190 lesere har svart på brukerundersøkelsen.
Gode råd til kopplamfôringa.
Ønsker flere besetninger fra nord.
TYNSET: Hallgeir Brendbakken vil utnytte det fjellet byr på av beiteressurser. Valget falt derfor på en nøysom og sprek sauerase.
Matblogger, kokebokforfatter og journalist Yngve Ekern begynte nylig som redaktør og kommunikasjonsrådgiver i Norsk Sau og Geit. For ti år siden ga han ut boka «Kjøttfrie dager».
ELVERUM: Ved å gjøre hele jobben selv, har Anette og Fredrik Kirkelund klart å holde kostnadene på sitt nye sauefjøs på et minimum. Selv om de bor midt i rovdyrsona, ser de positivt på sauedrifta og satser friskt.
STANGE: Jorunn Egner og sambuaren Hans Petter Wold ventar lam frå 58 suffolksøyer. Det er 28 fleire enn i fjor.
OS I ØSTERDALEN: Kaja Eggen vil ha alt klart før lamminga tek til.
Veterinær Mina Heggelund gir deg gode råd inn mot lamminga.