Startet som markedsregulering.
Fagsjef for drøvtygger i Felleskjøpet Agri, Ingrid Strømstad, gir oss sine beste råd for en god og effektiv sluttfôringstid.
Styret i Nortura har besluttet at all gris produsert på Østlandet skal sendes til Nortura Tønsberg for slakting. Vedtaket er et ledd i en plan som skal spare selskapet for opptil 400 millioner kroner i året.
LARVIK: Med kyndig hjelp av Nortura-rådgiver og holdekspert Roar Flintegård, trenger ikke kjøttprodusent Eivind Kjøndal å veie en eneste okse før slakt, og plukkinga har aldri vært enklere.
Nortura håper å øke produksjonen av storfekjøtt med 1200 tonn, ved å øke andelen unge okser i de tyngre vektklassene.
Nortura vil ikke lenger bestille signalmerker for sine medlemmer. I høst må du derfor bestille dem direkte fra merke-produsenten.
I høst har det vært god etterspørsel etter og godt salg av sauekjøtt. Hvis du leverer sau fra uke 43, sikrer du best mulig pris.
Ny metode for klassifisering av slakt møtte misnøye blant enkelte storfeprodusenter. Nå blir det endringer.
ÅL: Sauebonde Nils Arnegard har opp gjennom årene forsøkt ulike strategier for sluttfôring av sau. Nå mener han at han har funnet oppskrifta.
Ikke vært så få dyr på over 20 år.