Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygger kunnskap om lagring

På Lager 2020 kan frukt- og grønnsaksbønder lære mye om hvordan det er mulig å utvide norsk sesong og redusere svinn.

Arkivfoto: Norsk Landbruk
Arkivfoto: Norsk Landbruk

Norsk Landbruksrådgiving og Nibio inviterer alle produsenter som lagrer ferske planteprodukter til en faglig oppdatering på Lager 2020. Seminaret arrangeres 11. og 12. mars på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport ved Gardermoen.

− Kunnskap om lager og lagring er viktig blant annet for å kunne utvide norsk sesong og bidra til mindre matsvinn, sier Gerd Guren i Norsk Landbruksrådgiving, som leder Lager 2020.

− Det er første gang vi har et nasjonalt arrangement med dette tema, og vi håper at så mange produsenter som mulig finner veien dit, sier Guren. Hun viser til at vi nå har en situasjon hvor vi skal øke produksjonen og forbruk av grønt og at riktig lagring er et viktig tema.

Annonse

Første dag er det fellesprogram med temaer som blant annet hvordan et kjølelager fungerer, kjølemedier, dimensjonering av lager, prinsipper for, og styring av, ulike typer lager. Lagersjekk, beregning av kjølebehov og kostnader står også på programmet.

På dag to er det tre parallelle program om grønnsaker, poteter, frukt og bær. Innenfor grønnsaker er dagen satt av til avslutning for prosjektet Optirot - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.

Du finner mer informasjon om programmet hos NLR

Neste artikkel

Snart klar med ny jordbærsort