Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas-treskere til topps

Markedsleder i Norge

– Vi takker for tilliten, dette er stor stas, sier produktsjef hos Norwegian Agro Machinery Ingar Høgmoen i en pressemelding.

Med 39 av 118 solgte treskere i perioden 1. oktober 2017 til og med 30. september 2018, endte Claas opp med en markedsandel på 33 prosent, en framgang fra 2017. De tyske treskerne fra Claas fordeler seg over alle størrelsesklasser.

– Som europeisk treskerprodusent har Claas fokus rettet på de innhøstingsforholdene vi har, og Claas har, sett med norske øyne, det bredeste og mest komplette produktsortimentet å tilby den norske bonden.

Den klart mest populære Claas modellen i Norge er minstemann Avero 240, med godt halvparten av volumet. Deretter er det levert et stort antall av Tucano 430, som fra 2019-sesongen kan leveres med Montana-systemet for avvatring av treskeverket i bakkete terreng.

Annonse

Tidligere har Montana bare vært tilgjengelig på Lexion, men Høgmoen merker allerede nå at nyheten Tucano Montana er interessant for det norske markedet.

– Generelt er vi positivt overrasket over interessen etter en så ekstraordinær sesong, men det kan vi nok takke avlingsskade-ordningen i Norge for. En god erstatningsordning bidrar ikke bare til å sikre bondens økonomi for store svingninger, men den bidrar også til stabilitet for oss i verdikjeden fram til treskeren går på jordet. Det er en fordel for oss alle, understreker Høgmoen.

I L-klassen, der Tucano-modellen plasserer seg, har Claas en markedsandel på 60 prosent. Nesten like høy er markedsandelen i klassen for rotor- eller hybridmaskiner, hvor det til årets sesong ble importert en Tucano 560 og en Lexion 750 Terra Trac.

– Både sistnevnte og Tucano 430 Montana vil være å se på Agroteknikk, reklamerer produktsjefen.

LES OGSÅ: Ett hektar uten hender

LES OGSÅ: Ny gigant-tresker fra John Deere

Neste artikkel

Kornbønder skal få bedre Mirakel-oppskrift