Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas utvider Tucano-serien

Kommer med Montana-sideavvatring

Tucano-serien kommer nå med fem modeller der Montana side-avvatringssystemet kan velges som tilleggsutstyr. Foto: Claas

Den nye Tucano-serien skurtreskere til Claas kommer med ny terminal, side-avvatring som tilleggsutstyr og førerassistansesystem både på avlingsstrøm og viftehastighet.

Claas kaller terminalene sine for Cebis og mener den skal gi føreren en intuitiv kontroll over de viktigste funksjonene i treskeren. Føreren kan enten betjene terminalen ved hjelp av et betjeningspanel eller direkte på berøringsskjermen. Det er også mulig å egendefinere en bestemte hurtigtilganger som kan hentes fram raskt fra multifunksjonsspaken.

Dette er første gang Tucano kommer med Claas sitt Montana side-avvatringssystem. Systemet kompenserer for sidehellinger opptil 16 prosent eller opptil 18 prosent for Tucano 560 og 430-modellene.

Annonse

Montana modellene er utstyrt med en 2-trinns manuell girkasse med automatisk justering av motorbelastningen. I begge girene er det to kjøreområder som velges ut fra lasten på drivverket og manuelle valg er ikke nødvendig, treskeren skifter automatisk til lavere kjøreområde når høy trekkraft er nødvendig.

Fra storebror Lexion kommer førerassistentsystemet Auto Crop Flow. Kontinuerlig overvåkning av hastigheten til treskeverket, restkornutskilling, halmkutter og motor skal forhindre blokkering og overbelastning. Claas mener dette betyr at treskeren kan kjøre nærmere ytelsesgrensene under varierte forhold og mindre erfarne brukere.

En annen funksjon hentet fra Lexion er Auto Slope som kontinuerlig justerer viftehastigheten i forhold til treskerens langsgående helling. Dette skal gjøre at renseverket fungerer optimalt under skiftende forhold i opp- og nedoverbakke.

Tucano-serien består nå av 13 modeller, fra den nye Tucano 580 på 381 hk til Tucano 320 på 245 hk. Motorene er produsert av Mercedes Benz og oppfyller Stage V utslippsstandard.

Neste artikkel

Claas på skurtresker-toppen