Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Debioprisen til de Haes gartneri

Vinneren sprer kunnskap om økologisk dyrkning.

PRISVINNERE: De Haes Gartneri er et økologisk, familiedrevet gartneri på Hadeland. Foto: Josefin Linder.
PRISVINNERE: De Haes Gartneri er et økologisk, familiedrevet gartneri på Hadeland. Foto: Josefin Linder.

– Det viktigste kriteriet i Debioprisen er at vinneren jobber utfra og strekker seg langt for å etterleve de økologiske prinsippene for å sikre at helse, økologi, rettferdighet og varsomhet alltid er i førersetet for drifta, skriver Debio Info som er ansvarlig for prisen.

Juryen sier:

– For årets vinner var økologisk drift eneste farbare vei da de bestemte seg for å starte opp ved inngangen til dette årtusenet. Seks år senere var omlegging ferdigstilt og sertifisering i boks. At vinneren har klart kunststykket å være en stor suksess nesten to tiår senere kunne alene vært grunn nok til å vinne Debioprisen. For det koster å være stirydder. Kanskje koster det ekstra mye når man legger strenge økologiske regler til i regnestykket.

Vinneren strekker seg ikke bare langt på vegne av seg selv. Det er også lagt ned mye arbeid i å spre kunnskap og entusiasme rundt økologisk dyrking både til forbrukere og profesjonelle. De har betydd mye for framveksten av nye dyrkere over i hele landet.

Annonse

De Haes Gartneri er et økologisk, familiedrevet gartneri på Hadeland. De produserer en rekke forskjellige grønnsaker, planter og urter, og driver i tillegg med kursvirksomhet og utforming av kjøkkenhager.

– Vi takker og bukker, og kjenner på en trygg og god stolthet. Det å bli sett og lagt merke til på denne måten inspirerer til å fortsette arbeidet vårt, som jo til tider er nokså ensomt egentlig, i en bransje der vi burde være mange flere. Det varmer derfor å få denne anerkjennelsen, særlig gjennom juryens begrunnelse. For det er produksjonen, -den miljøvennlig produksjonen, vi brenner for og er kjernen i drifta vår, skriver vinnerene på Facebook.

Neste artikkel

Stillstand for økologiske husdyr