Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Enzymer mot sopp og insekter

Arkivfoto: Norsk Landbruk
Arkivfoto: Norsk Landbruk

FMC, som er en av verdens ledende bedrifter innenfor forskning og utvikling av plantevern til landbruket, skal sammen med selskapet Novozymes jobbe for å lage enzymbaserte, biologiske plantevernløsninger til landbruket over hele verden. Novozymes er verdens ledende på biologiske løsninger.

Annonse

– Enzymer er en relativt uutnyttet løsning innenfor landbruksmarkedet. Denne unike teknologien gir høy yteevne og stabilitet, som komplementerer de syntetiske kjemikaliene. Lavere startomkostninger muliggjør bruken med høytytende, bærekraftige løsninger, og nye virkemåter til bekjempelse av sykdommer og skadedyr som ellers er vanskelige å bekjempe. Vi arbeider primært med molekyler som virker på en ny måte, og som bedre kan bekjempe skadedyr som utvikler resistens overfor eksisterende produkter, sier Dr. Bénédicte Flambard, global direktør i FMC Plant Health, i en pressemelding.

Selskapene skal ha fokus på å utvikle løsninger til bekjempelse av viktige soppsykdommer i soyabønner, som for eksempel asiatisk soyabønnerust, samt kombinasjonsprodukter med FMCs teknologi til bekjempelse av skadelige insekter.

Neste artikkel

Glyfosatsagaen ruller videre