Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Helgens NM i pløying er avlyst

Store nedbørsmengder de siste ukene har resultert i at årets NM i pløying, som skulle vært arrangert på Frogner på Romerike, nå er avlyst.

–  Det er katastrofalt bløtt på det jordet NM skulle vært gjennomført, sier Simen Andrè Hanslien i arrangementskomiteen. Foto: Knut Houge
– Det er katastrofalt bløtt på det jordet NM skulle vært gjennomført, sier Simen Andrè Hanslien i arrangementskomiteen. Foto: Knut Houge

- Det blir agronomisk helt feil å arrangere NM i pløying under slike forhold. Det er katastrofalt bløtt på det jordet konkurransen skulle vært gjennomført. Det er helt uforsvarlig å kjøre på jordet under slike forhold, sier Simen Andrè Hanslien. Han er medlem av arrangementskomiteen og bonde på Romerike..

- Bare i går kom det 30 millimeter, sier Hanslien og viser oss et jorde der det er mye overvann.

Annonse

Årets NM i pløying skulle vært avholdt fredag 18. og lørdag 19. oktober. Det skulle vært konkurrert i tre klasser; Vendeplog standard, Vendeplog elite og Teigplog. Vinnerne av klassene skulle etter planen delta i VM i pløying i St.Petersburg i Russland i august neste år.

Det er første gang i Norsk Pløying sin historie at NM er avlyst. Norsk Pløying er en landsdekkende organisasjon for alle som jobber for å høyne kvaliteten på pløying. Norsk Pløying driver også praktisk opplæring og arrangerer kurs for bønder.

Styret i Norsk Pløying skal møtes fredag og vurdere om årets NM skal flyttes til Rogaland og arrangeres seinere i høst.

Neste artikkel

Holder pløye-kurs på nett