Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Inviterer til åpen potetdag

Graminor med sortvisning og fagprogram.

POTETEN: Graminor inviterer til faglig og sosialt potetpåfyll. Arkivfoto: Bondebladet.
POTETEN: Graminor inviterer til faglig og sosialt potetpåfyll. Arkivfoto: Bondebladet.

– Vi minner om invitasjon til Åpen Potetdag på Graminor onsdag den 17. august. Kaffe og litt å bite i serveres fra kl.12.45 og programmet starter kl 13.00, skriver Graminor.

Dagen foregår hos Graminor på Hamar.

– Fagprogram og sortsvisning vil foregå under tak/innomhus – men, husk rent skotøy, skriver de.

Annonse

Innledningen på fagprogrammet står Danespo, en internasjonal potetaktør med foredling for nordiske forhold, for. De skal ha fokus på endringer i potetmarkedet og markedssegmenter, foredling og nye potetsorter. The Potato Company (TPC) fra Nederland, skal snakke om PCN resistens, samt sortene Monte Carlo og Toronto. Etterpå blir det sortsvisning og gjennomgang av sorter til mat/skrelling/chips/pommes frites og "release party” for nye Graminor sorter.

– Vi anbefaler at dere også deltar på Potato Scandinavia den 18. august i forlengelse av vår Åpen Potetdag. Graminor er tilstede her med stands og forsøksfelt. Her vil det blant annet være gjødslingsfelt med Undset og Birkeland, visningsfelt med en rekke sorter i tillegg til mye annet som skjer under dette arrangementet, skriver de.

Programmet hos Graminor den 17. avsluttes med «potet-mingling» og servering av hamburger og bakt potet med tilbehør fra ca kl.16.00.

Neste artikkel

Spirer og gror året rundt