Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mesta "kantklippa" tre meter inn i gulrotåkeren

Synd at sjåførene ikke ser forskjell på grønnsaker og ugress, sier gårdbruker Svein Lindgren.

Mesta raserte Svein Lindgrens gulrotåker da de skulle kantklippe langs fylkesveien som går forbi gården hans. Foto: Privat

Svein Lindgren har stoppet ivrige kantklippere fra Mesta tidligere, men da vegvedlikeholdet ble utført denne gangen, var han selv i gang med å slå gras et annet sted på gården.

– Jeg skulle ta meg en kaffepause, da jeg så at de hadde rasert gulrotåkeren min. Åkeren var ødelagt tre meter inn fra veien, sier gårdbrukeren, som antar at rundt ett halvt mål med gulrot er ødelagt.

Gulrøtter for 10 000 kroner

Lindgren var tidligere melkeprodusent, men solgte kvota da han fikk leukemi. Nå er det kun hester og noe direktesalg av gulrot og potet på gården.

– Jeg antar at dette innebærer et tap på ca. 10 000 kroner. Jeg selger gulrot direkte fra gården for 15-20 kroner kiloen nå i perioden før hovedopptaket av gulrot starter, sier Lindgren.

Trodde det var ugress

Annonse

Han tok bilen sin og kjørte etter Mesta-sjåføren langs fylkesveien.

– Han ante ikke hvordan gulrot så ut over bakken og trodde det var ugress han hadde slått, sier Lindgren.

Legger seg flat

Prosjektleder for Mestas driftskontrakt i Narvik, Stian Eilertsen, legger seg helt flat.

– Vårt oppdrag er å klippe naturlig vegetasjon, ikke private åkre, hekker eller liknende. Her har vi gjort en åpenbar feil. Vi skal selvfølgelig erstatte tapet, men grunneieren må dokumentere tapet, slik at vi kan gå erstatningssummen etter i sømmene, sier Eilertsen.

Neste artikkel

Forlenger tollfritaket på grovfôr