Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Minner om Grofondet-frist

100 millioner i potten.

GRØNT: Grofondet skal bidra til det grønne skiftet ved å øke omsetningsverdien og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter. Foto: Marit Glærum.
GRØNT: Grofondet skal bidra til det grønne skiftet ved å øke omsetningsverdien og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter. Foto: Marit Glærum.

– I frukt- og grøntsektoren har vi et eget fond – Grofondet. Her kan du som grøntprodusent få pengestøtte til egne prosjekter. Neste søknadsfrist er rett rundt hjørnet: 5.januar, skriver Gartnerhallen på sine sider.

Grofondet er et spleiselag mellom Gartnerhallen SA, BAMA Eiendom AS og NorgesGruppen ASA, med 100 millioner i potten. Leder av Grofondet, Torbjørn Billing, håper nå på mange gode søknader fra Gartnerhallens produsenter.

− Det er produsentene selv som kjenner utfordringene og vet hvor skoen trykker, og ofte har de en god formening om hvordan utfordringene kan løses. Grofondets skal bidra til å gi flere produsenter trygghet til å prøve ut løsningene på en vitenskapelig og dokumentert måte, som igjen kan bidra til økt verdiskaping for norske produsenter.

Hva kan du få pengestøtte til?

Annonse

Billing forteller at det årlig settes av rundt 10 millioner som skal finansiere ulike type utviklingsprosjekter i frukt- og grøntnæringen.

− Det er mulig å søke om pengestøtte til alt fra kompetansehevingstiltak til rene forskningsprosjekter. Flere av Gartnerhallens produsenter har mottatt midler for å utvikle nye sorter og arter, og til å teste ut nye metoder for dyrkning og tekniske løsninger, innenfor frukt- og grøntproduksjonen, forteller Billing.

– Dersom du ikke har søkt midler fra Grofondet tidligere kan det være nyttig å få bedre tak på hvordan du som produsent kan komme i gang med søknadsskrivingen, og hva du kan søke om pengestøtte til. For å senke terskelen, og gjøre deg som produsent bedre rustet til å søke midler, inviterer Gartnerhallen til søker-webinar 21.desember, skriver de.

Neste artikkel

Felleskjøpet øker kompetanse på Dewulf