Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NM i Pløying i Åmot

12 deltakere kjemper om kongepokalen

Rasmus Mjølhus er leder i Norsk Pløying og melder om flotte forhold på årets tevling i Åmot i Buskerud. Her driver han og setter plogen i bakken på NM i Pløying på Jæren for tre år siden.

– Du har ett minutt, vi er i ferd med å starte, sier leder i Norsk Pløying Rasmus Mjølhus da vi ringer litt ubeleilig fredag morgen.

Norgesmesterskapet i Traktorpløying arrangeres på Buskerud Gård ved Åmot i helga. Til start stiller 13 deltakere totalt, to i vendeplog standard-klassen, tre i vendeplog elite-klassen og ni i teigplog-klassen.

Annonse

– Det er flotte forhold i åkeren, og nå kommer sola opp. I dag er vi og pløyer på åkrene til Steffen Green rett utafor Åmot, og i morgen flytter vi oss til Buskerud Videregående Skole. Vi har i år fått til et samarbeid med Grønt Fagsenter og NLR og deres arrangement Jordnært, forteller en litt stressa Mjølhus.

De skal pløye stubbåker på fredag, og så skal de pløye voll på lørdag. Lørdag kveld blir det festkveld på Eikvang der kongepokalens kal overrekkes og Jacksonville spiller.

Neste artikkel

Så gamle bør kvigene være når de kalver