Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny Väderstad-representant

Jesper Thuresson tar over det norske markedet etter Per Andersson.

TETT PÅ: Nærheten til kundene er en viktig del av Väderstads suksess i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk.
TETT PÅ: Nærheten til kundene er en viktig del av Väderstads suksess i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk.

Felleskjøpet forteller i en pressemelding at Per Andersson, som har vært Väderstads representant i det norske markedet i 38 år, har fått sin arvtager i Jesper Thuresson.

- Denne uka besøkte jeg en gård hvor jeg har solgt Rapid-såmaskin til tre generasjoner bønder. Det sier litt om hvor lenge jeg har holdt på, sier Andersson.

Arvtageren er med Andersson på rundtur for å bli kjent med Felleskjøpets selgerkorps, og norske bønder. Han er utdannet landbruksmester fra Sveriges landbruksuniversitet, og driver gård med 140 melkekyr. Før han fullførte utdannelsen arbeidet han seks år på store gårder i Sverige og Australia.

STORE FORANDRINGER

Da Per Andersson startet i Väderstad i 1974 var NZ-harvene det viktigste produktet, og han reiste rundt til alle nye kunder for å hjelpe dem i gang. I dag selger Felleskjøpet rundt 200 Väderstad-maskiner årlig, og oppfølging har vært nødt til å ta en annen form.

Annonse

- Nå inviterer vi alle kundene som har kjøpt Väderstad Rapid-såmaskin til felles opplæring. Vi kan være 10-30 stykker samlet. Da bruker vi en hel dag på å gå gjennom alt fra tradisjonell jordarbeiding til redusert jordarbeiding og direktesåing. Vi går også gjennom innstillinger og justeringer og tips til hva bøndene ikke må gjøre med utstyret. Flere kunder blir med på kurset flere år på rad, fordi nye spørsmål dukker opp når de har kjørt utstyret en periode, forteller Andersson.

FORNØYD SAMARBEIDSPARTNER

Produktsjef David Eik i Felleskjøpet er svært fornøyd med samarbeidet med Väderstad.

- Nærheten til kundene er en viktig del av Väderstads suksess i Norge. Disse kursene har vært veldig høyt verdsatt av kundene. De setter virkelig pris på at ikke bare Felleskjøpet, men også den svenske leverandøren følger opp så nøye, sier Eik.

TRIO: Jesper Thuresson, David Eik og Per Andersson. Foto: Felleskjøpet.
TRIO: Jesper Thuresson, David Eik og Per Andersson. Foto: Felleskjøpet.

Neste artikkel

Grønt Maskin får agentur på Dewulf i Norge