Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Opp fra 600 til 750 kilos storsekker

Gir 35 tonn mindre plastemballasje

Yara øker størrelsen på storsekk fra 600 til 750 kilo fra 2020
Yara øker størrelsen på storsekk fra 600 til 750 kilo fra 2020

Fra 1. august i 2020 er det slutt på å få kjøpt 600 kilos storsekker med mineralgjødsel. Da øker sekkene i størrelse til 750 kilo, likens som de har gjort i Danmark og Sverige før oss, skriver Yara i en pressemelding. 600 kilos sekken har vært på markedet siden 80-tallet og mye har endret seg i norsk landbruk siden den gang; kraftigere maskiner, større krav til effektivitet, og sterkere fokus på miljø.

– Gjennom de siste årene har vi derfor fått stadig flere henvendelser fra markedet med ønske om større sekker. Den nye sekken vil kreve noe høyere løftehøyde og løftekapasitet, men med dagens maskinpark vil dette fungere greit for de aller fleste, skriver Yara.

Annonse

Sekken er ikke tilgjengelig før sesongen 2020 - 2021, men Yara har valgt å gå ut tidlig med informasjonen for at kundene skal ha god tid til å omstille maskinparken for å håndtere den økte vekten. Yara forklarer en større sekk vil gi mindre håndtering for planteprodusenten og mer effektiv lagring, lasting og lossing gjennom hele verdikjeden.

– Dette medfører et lavere utslipp av CO2 per tonn gjødsel og vil også medføre rundt 35 tonn mindre plast i omløp i norsk landbrukssektor per år. Endelig utforming og spesifikasjoner er ikke satt, men den nye sekken vil fortsatt ha dobbelt bunn for å muliggjøre deltømming, skriver Yara.

Plasten i sekken kan fortsatt resirkuleres og kan leveres til kommunal plastinnsamling og flere andre innsamlingspunkter. Den nye sekken står utstilt på Agroteknikk på Lillestrøm denne helga.

Neste artikkel

Bytta ut gjødseltrekket med oppsamlingsrobot