Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slik lykkes du med gårdsutsalg

Vurderer du å åpne et utsalg eller en butikk på gården din?

Anita Lund trives godt bak disken i gårdsbutikken, som ligger i kjelleretasjen i huset på gården. Foto: Marit Glærum

Da er det bare å glede seg til neste uke og årets første nummer av Norsk Landbruk, for dere kan du lese om to gårder som har hatt stor suksess med å selge varer direkte fra gården.

Gresskar til folket

På Nordre Bergan møter du Anita og Agnar Lund, som har gjort gresskar til en viktig del av produksjonen og salget fra egen butikk.

- Vi så vel at gresskarene hadde et potensiale gjennom at den amerikanske tradisjonen med Halloweenfeiring stadig fikk mer plass også her i Norge. Drahjelp fra Bama gjorde at vi turte å satse på den produksjonen, forteller de.

Suksess med eplemost

Annonse

Tor Erling Gransæther på Elpegården i Hurum har sammen med kona Sissel 7500 besøkende på gården hvert år.

På eiendommen står det cirka 4000 epletrær som bærer mange forskjellige sorter.

Av eplene produseres blant annet 30 000 liter eplemost, to tonn epler selges direkte i gårdsutsalget og i tillegg lager Tor Erling og Sissel 200 liter eplebrennevin. Tor Erling gir deg mange nyttige tips til oppstarten med eget utsalg!

Er du ikke abonnent?

Da er det på tide å bli det her!

Neste artikkel

Kan bli lettere for bondens familie å få BU-tilskudd