Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Soil Steam utkonkurrerte 1200 europeiske bedrifter

Landbruksbedriften fra Vestfold vant i går prisen for beste oppstartbedrift innen Agri-tech i Europa.

Det startet med 1200 selskaper. Halvparten av dem ble invitert til å presentere seg nærmere og 120 ble invitert til finalen i Dusseldorf. Da vinneren skulle annonseres, var det Vestfold-bedriften Soil Steam, som ble ropt opp på scenen.

– Vel, hva skal man si...Etter et år med masse hard arbeid og publisitet, vinner vi denne prisen i konkurranse med så mange fantastiske selskaper. Nå ser vi fram til noen få hviledager i desember, før vi fortsetter arbeidet med å levere maskinene våre i 2019, skrev en svært stolt og tilfreds daglig leder, Hans Kristin Westrum, på Facebook etter premieutdelingen.

PRISDRYSS

Prisen for beste oppstartsbedrift innen landbruk, er ikke den første prisen Vestfold-bedriften har dratt i land i år.

Tidligere i år fikk de blant annet også Innovasjonsprisen 2018, som deles ut av Norsk Landbrukssamvirke.

Annonse

– Soil Steam International har et produkt som kan revolusjonere produksjonen av grønnsaker, frukt og bær, og har definitivt potensialet til å gi et vesentlig bidrag til å gjøre norsk landbruk mer kostnadseffektivt og mer bærekraftig, sier administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, Ola Hedstein.

MINDRE PLANTEVERNMIDDEL

Soil Steam International har utviklet en maskin som bruker vanndamp som alternativ til kjemikalier for å rense jordbruksjord for uønskede organismer slik som sopp, ugress og nematoder.

Bruk av teknologien gjør at man kan produsere en rekke bær, frukt og grønnsaker med langt mindre bruk av kjemikalier, og planen er å kommersialisere produktet i løpet av 2018.

Per i dag finnes det ikke konkurrenter med tilsvarende teknologi, noe som gjør det sannsynlig at maskinen kan bli etterspurt også internasjonalt. Dette har bedriften allerede merket:

– Vi har allerede interesse fra aktører fra rundt om i verden, sier Westrum.

Neste artikkel

16 millioner fra EU til norsk ugrasrobot