Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tjuvstarta slåtten i Haugesund

VIDEO: Dag og Simon Støle høsta i går flerårig raigras til ungoksene

For en uke siden, da ammekuprodusent Dag Støle tok en markvandring i raigrasenga som ble sådd i fjor, konkluderte han med at graset så svært lovende ut.

80 centimeter

I går bestemte han seg for å slå det.

– Akkurat denne enga ligger på en svært lun og solrik plass. Graset har kommet enormt den siste uka. Det hadde flott farge, det var 80 centimeter på det høyeste, det hadde begynt å skyte og det var begynt å gulne ved rota. Siden vi driver med leiekjøring, ønsket vi å teste utstyret, og siden det attpåtil var meldt regn i natt, bestemte vi oss for å ta den første slåtten allerede nå, forteller kjøttprodusent Dag Støle.

Saken fortsetter under videoen

Testa utstyret

Annonse

Sønnen, Simon Støle, som jobber som leiekjører med sin John Deere 6155 R og sin kombipresse av typen John Deere 440, var mer enn klar for oppdraget.

– Vi høsta rundballene og spredde møkk. Klokka ble midnatt før vi ble ferdige, men da kom også regnet. Det føltes utrolig godt å ha høsta en god slått og samtidig ha lagt til rette for den neste slåtten, sier to generasjoner Støle.

– Hva skal fôret brukes til?

Jeg har noen ungokser som skal vokse seg slaktemodne så fort som mulig nå, men jeg har lite godt fôr igjen fra i fjor, så dette fôret kommer godt med, sier kjøttprodusenten.

Fornøyd: Ungoksene er fornøyd med ferskt raigras på menyen. Foto: Dag Støle
Fornøyd: Ungoksene er fornøyd med ferskt raigras på menyen. Foto: Dag Støle

Lar gammel eng stå

Nå skal han på en ukes ferie, og tenker ikke slå mer i denne omgang.

— Jeg har mye gammel eng også. Disse lar jeg stå, for å få mer volum. De kommer også seinere enn raigraset, sier kjøttprodusenten.

Han sendte de første dyra på beite for en måned siden og en annen pulje for to uker siden. Snart skal nok en pulje med nykalva kyr ut på beite.

Neste artikkel

Har fastlegeordning i fjøset