Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Varierende grovfôrkvalitet

Lag en god plan for innefôringssesongen.

Både antall bunter, vekt av buntene og grovfôrkvalitet er nyttige og nødvendige opplysninger for å lage en god plan for innefôringssesongen. Foto: Marcus Pasveer.
Både antall bunter, vekt av buntene og grovfôrkvalitet er nyttige og nødvendige opplysninger for å lage en god plan for innefôringssesongen. Foto: Marcus Pasveer.

Årets grovfôrstatistikk for Innlandet viser som vanlig stor variasjon i kvalitet. Dette skriver NLR Inllandet på sine sider.

– Årets 1.slått er i snitt høyere på både energi og protein enn fjorårets, og ligger mer på et normalt nivå. 2.slåtten er litt bedre enn i fjor hvor årets grovfôr har noe lavere innhold av ufordøyelig fiber (iNDF). Årets grovfôr-
kvalitet kan vurderes til midt på treet hvor man fortsatt må bruke litt kraftfôr for at de høytpresterende dyra skal kunne produsere mye kjøtt og mjølk, skriver NLR.

Annonse

Rådgivingstjenesten anbefaler å ta prøver av eget grovfôr.

– Dersom du veit mengde og kvalitet av grovfôret ditt har du mulighet til å disponere grovfôret på en best mulig måte, skriver de og minner om at holdvurdering, veiing, samt vurdere mjølkeytelse og -kvalitet er alle gode verktøy som bør brukes aktivt for å vurdere om næringstilgangen er optimal for å dekke dyra næringsbehov.

Neste artikkel

Sparer tid og penger med ny plansilo