Årets grovfôrstatistikk for Innlandet viser som vanlig stor variasjon i kvalitet. Dette skriver NLR Inllandet på sine sider.
– Årets 1.slått er i snitt høyere på både energi og protein enn fjorårets, og ligger mer på et normalt nivå. 2.slåtten er litt bedre enn i fjor hvor årets grovfôr har noe lavere innhold av ufordøyelig fiber (iNDF). Årets grovfôr- kvalitet kan vurderes til midt på treet hvor man fortsatt må bruke litt kraftfôr for at de høytpresterende dyra skal kunne produsere mye kjøtt og mjølk, skriver NLR.
Rådgivingstjenesten anbefaler å ta prøver av eget grovfôr.
– Dersom du veit mengde og kvalitet av grovfôret ditt har du mulighet til å disponere grovfôret på en best mulig måte, skriver de og minner om at holdvurdering, veiing, samt vurdere mjølkeytelse og -kvalitet er alle gode verktøy som bør brukes aktivt for å vurdere om næringstilgangen er optimal for å dekke dyra næringsbehov.