Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

75 mindre gullkorn

Selv om ikke alle innmeldte nyheter oppfyller kravene til gull eller sølv, kan det fremdeles finnes gullkorn blant nyhetene.

For første gang har en grassort blitt kåret til en nyhet på Agroteknikk, når Gjølstad gård lanserer en frøblanding med mjukbladet strandsvingel, som kombinerer stor avling, god fordøyelighet og høyt proteininnhold.

Men Nutrifiber er bare én av 75 nyheter. På norsklandbruk.no kan du for eksempel se oversikten over hvilke 16 nye traktormodeller som blir vist fram under Agroteknikk, i tillegg til de tre traktorene som har vunnet gjevere medaljer. Her finner du også nyheter på redskaper og utstyr til traktor, nyheter innen grasproduksjon, gjødsling, jordarbeiding og sprøyting, samt en potetopptaker.

Videre kommer det en ny treskermodell, en gravemaskin, et par minilastere, utstyr til snørydding og vedproduksjon. Det blir eksempler på et nytt fjøskonsept, I-mek, ventilasjon og belysning, samt en hygieneartikkel til fjøset. Utenfor fjøsdøra blir det vist fram et biogassanlegg fra en ny leverandør og ulike apper og dataløsninger.

Dette skal til for oppfylle nyhetskriteriet

Produktet skal ikke ha vært lansert, markedsført, vist eller solgt i Norge før 1. januar 2021. *)

Produktet, eller deler av produktet, skal være nytt. Dersom det er en videreutvikling av et eksisterende produkt, skal produktet inneholde en vesentlig endring i funksjon, design, tekniske spesifikasjoner eller liknende.

Hvis et produkt lanseres under nytt merkenavn, kvalifiserer dette som nyhet. Produktet skal presenteres på Agroteknikk 2021 og være tilgjengelig for kommersielt salg.

*) På grunn av den spesielle situasjonen med korona har juryen valgt å tøye denne regelen til produkter som ble lansert i Norge i andre halvdel av 2020.

Neste artikkel

It's just a mess