Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K kjøper Westreng

Grefberg trengte forhandlere i sørøst, Westreng ønsket en sterkere kjede.

Sigbjørn Westreng (t.v.) og Odd-Erik Westreng (i midten) selger Westreng Maskinforretning til A-K maskiner. Avtalen med Erik Grefberg ble signert på tirsdag. Foto: Dag Idar Jøsang

På tirsdag ble papirene signert. A-K maskiner kjøper 50,1 prosent av aksjene i Westreng Maskinforretning i Bjørkelangen. Dermed får A-K nye forhandlere i Bjørkelangen og Rakkestad, to områder der selskapet har stått svakt.

Inn i det nye selskapet, A-K Westreng, går også A-K maskiner sin avdeling i Sarpsborg. I avtalen går det også fram at A-K maskiner blir heleiere av A-K Westreng i 2024.

– I avtalen heter det at vi kjørper de resterende 49,9 prosent av aksjene om fem år, forteller Erik Grefberg, som er administrerende direktør i A-K maskiner.

Annonse
Sigbjørn Westreng er meget fornøyd med at han får tilgang på redskapene til Amazone og skurtreskere. Foto: Dag Idar Jøsang

Omveltningene hos maskinforretningen i Bjørkelangen, som kan feire 50 år neste år, innebærer at de får inn hele A-K maskiners portefølje av produkter. Samtidig skal de fortsette med korntørker og landbruksbygg.

– Krone beholder vi ut 2019-sesongen, men ellers bytter vi ut alle produktene våre. Vi har hatt gode produkter før, men mener vi får inn enda bedre produkter nå. Og de eksisterende kundene våre kan være helt trygge på at vi kommer til å gi full service på de produktene i framtida, sier Sigbjørn Westreng.

Saken oppdateres

Neste artikkel

Øvrum-plogen forblir blå, men heter New Holland