Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avlyser Agrisjå

Koronapandemien setter stopper for landbruksmessa i Stjørdal

Som følge av koronapandemien har arrangørselskapet for Agrisjå 2020 bestemt seg for å avlyse landbruksmessa i august.
Som følge av koronapandemien har arrangørselskapet for Agrisjå 2020 bestemt seg for å avlyse landbruksmessa i august.

–Det er bittert for alle involverte, både for alle i arrangørstaben og for utstillerne. Vi var så godt igang, hadde god kontroll på prosessen og vi kunne øyne et rekordarrangement i august. Aldri før har vi hatt så mange tidlig påmeldte og aldri før har vi sett sånn iver og entusiasme blant utstillerne, sier messeleder Ole T. Hofstad i en pressemelding.

Ikke uventet har arrangørselskapet for Agrisjå 2020 på Stjørdal måtte gå til det skritt å avlyse den store landbruksmessa som skulle gå av stabelen i slutten av august. Hofstad legger ikke skjul på at det føles bittert, men legger vekt på at avgjørelsen er tatt i dialog med utstillerne.

Annonse

– Agrisjå er først og fremst ei fagmesse for landbruket, og alt vi foretar oss skjer i nært samarbeid med de store maskinutstillerne. En messe i august ville bety en messe med vesentlige restriksjoner, som igjen ville bety mindre publikum, noe som ville skade Agrisjå sitt omdømme. I bransjen var det heller ikke særlig interesse for å flytte til september, da også det ville innebære usikkerhet, forteller Hofstad.

Arrangørene har et håp om å kunne være tilbake i 2021, men styreleder Jan Yngvar Kiel i arrangørselskapet framholder at dette er noe bransjen selv må ta stilling til.

– En flytting av hele det såkalte messetriangelet hadde vært en mulighet. Det er det selvsagt bransjen selv ved Traktor og Maskinimportørenes forening (TLIF) som må ta stilling til. Det ville i så fall bety at Agroteknikk på Lillestrøm måtte forskyves til 2022.

Styreleder Kiel framholder at Trøndelag og det nordenfjelske utgjør et av hovedområdene for landets landbruksnæring, og at det vil være lenge for landsdelens bønder å vente til 2023.

Neste artikkel

Snarrådig snuoperasjon