Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bredal dobler spredebredden for kalk til 30 meter

Nytt foldbart spredeverk gir kraftig økning i produktiviteten.

Det nye spredeverket til Bredal gjør at spredebredden kan økes fra 16 meter til 30 meter. Foto: Produsenten
Det nye spredeverket til Bredal gjør at spredebredden kan økes fra 16 meter til 30 meter. Foto: Produsenten

Opptil 30 meters spredebredde for kalk og 48 meter for mineralgjødsel. Det er standarden Bredal setter med sin nye K-XE-spreder.

– Tidligere var 16 meter den maksimale spredebredden for vanlig jordbrukskalk, så her snakker vi nesten om en fordobling av spredebredden, og dermed en kraftig økning i produktiviteten, sier Jacob Bangsgaard hos Bredal.

Bønder som bruker faste kjørespor kan bruke eksisterende kjørespor, enten man bruker 24 eller 30 meters spredebredde. Fleksibiliteten blir også større når man kan spre kalk etter såing, og derfor strekke kalkingssesongen.

Hemmeligheten til Bredal er et nyutviklet foldbart spredeverk der to hydraulisk drevne spredetallerkener er montert seks meter fra hverandre. Spredetallerkenene forsynes via to 40 centimeter brede, hydraulisk foldbare, transportbånd. Under transport har sprederen samme bredde som en normal spreder.

I tilfellene der traktorens egen hydrauliikk ikke er tilstrekkelig kan Bredal K-XE tilby en nyutviklet hydraulisk pumpestasjon, som drives av traktorens kraftuttak.

Annonse
Det er seks meter mellom spredetallerkenene på Bredal K-XE. Foto: Produsenten
Det er seks meter mellom spredetallerkenene på Bredal K-XE. Foto: Produsenten

Den nye modellen har full integrert kile- og kantspredning, samt seksjonskontroll med opp til 12 seksjoner, og passer nesten alle terminaler på markedet. Sammen med den innebygde tilt-sensoren, som justerer tildelingen i ujevnt terreng, sikrer dette høy presisjon på spredningen.

Alt styres av den siste generasjonen isobus-terminal og traktorens gps. Tildelingen kan skje etter variable gjødselskart eller satellittkart.

Det nye spredeverket tilbys på de tre slepte modellene K105XE, K135XE og K165XE, der de to sistnevnte modellene har boogie. Kapasiteten er fra 8,6 til 16 kubikkmeter, og med ekstra karmer kan kapasiteten økes med 2 til 5 kubikkmeter.

Veieceller, styrbar aksel og beholdere i rustfritt stål er tilvalg på alle modellene.

Neste artikkel

Bytta ut gjødseltrekket med oppsamlingsrobot