Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dansk app frir til norske landbruksentreprenører

FarmBackup Task kaster seg inn i kampen om å tilby løsninger som organiserer arbeidsdagen enklere for bønder og entreprenører.

Søren Iver Knudsen (tv.) og Anders Knudsen er grunnleggerne av FarmBackup Task. Foto: Peter Prik Larsen
Søren Iver Knudsen (tv.) og Anders Knudsen er grunnleggerne av FarmBackup Task. Foto: Peter Prik Larsen

Bunker med løse papirlapper når jobber skal gjøres er en utfordring, både for den som administrerer og den som utfører jobben. Den utfordringen er det flere som ønsker å gjøre noe med.

Sist ute på det norske markedet er danske FarmBackup. De har utviklet en app for å planlegge og administrere daglige arbeidsoppgaver skal gi bønder og entreprenører bedre oversikt.

Den nye digitale plattformen som nå lanseres i Norge henter data og lagrer all informasjon som trengs for å fakturere, analysere maskinparken og beregne lønn. Det skriver bedriften i en pressemelding.

– Som administrator av appen får du et bedre overblikk over innsendte kjøresedler og oppgaver som er planlagt framover. En stor bunke papirer blir erstattet med et system som håndterer all timeregistrering og lønn digitalt. Vi har utviklet appen slik at den har en brukervennlig og enkel layout. Dermed sparer brukeren verdifull tid, forklarer Anders Knudsen, som er deleier i FarmBackup.

Annonse

Task lagrer alt fra timeregistrering til kontaktinformasjon, samt planlagte arbeidsoppgaver. Administratoren kan også bruke appen til å delegere arbeidsoppgaver til maskinoperatørene, og alle data som blir registrert av brukeren går direkte til adminstratoren.

Den danske bedriften skriver i en pressemelding at de har samarbeidet med flere norske bønder og entreprenører i utviklings- og testperioden. En av dem er Trond Skretting i T Skretting Maskinstasjon. Han var på leit etter et system som kunne effektivisere og forenkle den daglige administrasjonen. Entreprenøren fra Jæren fant det han lette etter i Danmark.

– Jeg tok kontakt og fikk lov til å teste ut appen selv om den ikke var lansert i Norge enda. Appen ble utviklet underveis og tilpasset norske behov. Nå bruker jeg appen daglig for å holde oversikt over alle brukerne, registrere oppdrag og timeregistere og fakturere, forteller han.

– Dette er en ideell løsning for både store og små bedrifter i landbruk, og er med på å erstatte de gamle kjøresedlene som var veldig tidskrevende og gjorde det utfordrende å holde oversikt. Task er en brukervennlig og prisgunstig løsning, mener Trond Skretting.

De to brødrene som står bak teknologibedriften har vokst opp på en gård på Lolland, og utviklet FarmBackup til å bli en digital markesplass for landbrukstjenester. Også skogbrukere kan bruke appen, og det skal være flere danske skogbrukere med eiendom i Norge som bruker Task.

Neste artikkel

Telesporbjelle eksploderte på stuebordet