Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Duun introduserer beitepussere

Satser på å bli fullsortimentsleverandør.

Blant de første beitepusserne Duun lanserer er denne modellen med arbeidsbredde på tre meter. Modellbetegnelsen er enkel og grei, BP 300, noe vi antar referer til ordet beitepusser og arbeidsbredde i centimeter. (Foto: Duun)

I over ett år har trøndelagsbedriften Duun jobbet med utviklingen av et nytt produkt til sortimentet sitt; beitepussere. Bakgrunnen er foruten å tekke et større marked, og få mer stabil produksjon i den høyteknologiske fabrikken på Åsen i Nord-Trøndelag.

– Vi får god hjelp av lokale bønder som hjelper oss å teste. Dette året selger vi et begrenset antall her lokalt, deretter er planen å kjøre full lansering til neste år, forteller produktsjef Birger Tunset til Norsk Landbruk.

Duun BP 300 kan rydde krattskog med trær opp til 6-7 centimeter.

Annonse

I første omgang er tre modeller ferdig utviklet, men Tunset og Duun sikter mot å bli fullskala-leverandør av beitepussere, tilpasset traktorer. Samtidig ser de potensiale for å hente ut synergieffekter.

– Vi har veldig mange vinterprodukter. Nå vil vi ha mer for denne årstida også, slik at vi får spredd produksjonen jevnere utover året. Beitepussere har mye til felles med for eksempel snøfresere, som vi har mye kunnskap om. Du har et skrog og roterende deler. Samtidig er det et produkt der stålkvaliteten er viktig, sier Tunset.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin