Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Enkel sporfølger for nettbrett

Har du allerede et nettbrett, er mulighetene mange om du har lyst til å sette sammen din egen sporfølger.

Android-appen Fieldbee kan være en rimelig inngang til presisjonslandbruk.
Android-appen Fieldbee kan være en rimelig inngang til presisjonslandbruk.

Kjetil Trøan fra Vega har tipset oss om en billig sporfølger i traktoren. Han har brukt Android-appen Fieldbee i fem år og sier seg godt fornøyd med løsninga.

Du kan teste ut Fieldbee gratis i 14 dager, men for fortsatt bruk koster den 1 200 kroner i året. Prisen inkluderer fem forskjellige kjøre­mønstre, automatisk sporing av hvor du har kjørt, rapporter i Excel, gratis oppdateringer, skylagring og support.

– Det fine med Fieldbee er at du kun trenger en smarttelefon eller et nettbrett i traktoren, og så er du i gang. I aller enkleste versjon blir ikke nøyaktigheten veldig bra, men de som har laget programmet, selger også flyttbare GPS-mottakere og basestasjoner for RTK, forteller Trøan.

Selv bruker han en GNSS-mottaker til rundt 8 000 kroner og som oppnår en nøyaktighet på mellom +/-30 centimeter med gratis Egnos signaler.

Kjøper du basestasjonen for RTK-signaler øker nøyaktigheten til +/-2 centimeter. Denne kan for eksempel monteres på låveveggen, og skal ifølge leverandøren levere signaler som dekke et område på cirka 20 kilometer. Prisen for en slik basestasjon er oppgitt til 1 549 euro eller 15 330 kroner.

– Fordelen med en slik Android-app er at du kan sitte i ro og fred inne og gå over tallene dine, tegne inn teiger, legge inn gjødslingsplanene osv. Du får opp statistikk over hvor mye du faktisk kjørte ut av gjødsel og så videre, sier Trøan.

Han kunne ønske at appen var litt mer intuitiv, men forteller at den gjennom oppdateringer, har blitt bedre de årene han har brukt den.

Annonse

– Billig er den i hvert fall, sammenlignet med dyrere systemer uten muligheten til å ha alt i skyen.

Du kan lese mer om produktene på https://fieldbee.com/

Neste artikkel

Mer presis på rimelig vis