Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Finner rådyrkalven i fart

Sensorsystemet Pöttinger SensoSafe hjelper deg med å oppdage rådyrkalver i enga under slåtten. Oppfinnelsen får gull i Agroteknikks nyhetskåring.

Med Pöttinger SensoSafe kan du oppdage rådyrkalver i enga, underveis i slåtten. Foto: Harald Mader / Pöttinger Landtechnik GmbH
Med Pöttinger SensoSafe kan du oppdage rådyrkalver i enga, underveis i slåtten. Foto: Harald Mader / Pöttinger Landtechnik GmbH

Pöttinger SensoSafe skal hindre deg i å kjøre på dyr i enga under slåtten. En sensorbjelke monteres i forkant av frontslåmaskina, eller foran på traktoren med en arm ut foran den bakmonterte slåmaskina. Det finnes også butterfly-sett. Frontmaskin-sensoren bråløfter slåmaskina hvis et dyr detekteres, mens sidesensoren gir et varsel så du sjøl styrer reaksjonen. Dette av sikkerhetsgrunner. For eksempel er det ikke heldig med bråløft av trepunktsmaskin i sidehelling.

Annonse

Når sensoren registrerer dyr i enga, tar det 0,4 sekunder til frontmaskin-løftet aktiveres, eller til du får alarmen. Frontmaskin-sensoren er pr. nå kompatibel med Pöttinger Alpha Motion Pro, mens sensoren på sida kan brukes foran alle typer slåmaskiner.

Til forskjell fra drone-sensorer, registrerer denne hva som er i enga i det du kommer kjørende, og du er ikke avhengig av andre. Det å kjøre på rådyr, nabokatter eller andre dyr er både etisk, hygienisk og praktisk uheldig, og et problem mange har lett etter løsninger på. Sensoren ble presentert som prototype på Agritechnica i 2017, men er nå klar for ordinært salg.

Tidligere har vi annonsert sju gullvinnere av AgroTeknikks nyhetskåring, men ved en feiltagelse kom ikke denne nyheten med i den ordinære vurderingsrunden. Juryen har imidlertid besluttet at også denne oppfinnelsen fortjener en gullmedalje i årets kåring.

På Agroteknikk-messa kan du finne Pöttinger SensoSafe på standen til Akershus Traktor.

Neste artikkel

– Vi etterlyste en mer pragmatisk holdning