Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fjøssystemer lanserer 8 kubikkmeters fôrmikser

Strømgjerrig mikser for dem med liten plass.

Fôrmikseren som BvL lager for Fjøssystemer er både kompakt og strømgjerrig. Foto: Produsenten

Det er tyske BvL som har laget fôrmikseren for Fjøssystemer. Mikseren har vært på test i Norge en tid, og de første eksemplarene er allerede solgt.

– Den har fått navnet FS Kompaktmikser og er utviklet spesielt for norske forhold, sier André Stenumgård, som er daglig leder i Fjøssystemer.

Kompaktmikser viser til de fysiske målene, og ikke til at den er konstruert for å mikse kompaktfôr. Mikseren er 309 centimeter lang, 223 centimeter bred og rager 209 centimeter over bakken, og volumet på blandekaret er 8,1 kubikkmeter. Det betyr at det er plass til to rundballer i blandekaret.

Motoren er på 11 kilowatt, og krever 40 Ampere ved 230V eller 25 Ampere ved 400V. Vekta er 2 700 kilo.

Annonse

– Det er en standard mikser, og en fullverdig mikser, på linje med de større mikserne til BvL. Den fysiske størrelsen gjør at mikseren vil passe inn på gårder der plass er en utfordring, og den vil også løse utfordringene med energiforbruk, sier Stenumgård.

Fjøssystemer og BvL har lagt vekt på å lage en fôrmikser med lave driftskostnader, og den skal være så enkel å montere at mange bønder kan greie jobben selv.

– Her er det plugg i og kjør. Mikseren har inntil fem justerbare kniver og den samme solide stålkonstruksjonen som de større mikserne til BvL har. Den leveres med komplett styreskap og er klargjort for automatiske utfôringsløsninger for de som ønsker det, forteller André Stenumgård.

Neste artikkel

May Kristin er Fjøssystemets nye selger i Hallingdal