Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fôrblander med trinnløs transmisjon

Nå trenger du ikke like sterk traktor for å blande grovfôret

Med Intellimiks CVT tilbyr Kuhn trinnløs transmisjon på sine nye fôrblandere. Foto: Iver Gamme

Kuhn er på hjemmebane når Sima-messen arrangeres utenfor Paris denne uka, og på messegulvet hadde de spennende nyheter å vise frem. De lanserer nå fullfôrvogn med trinnløs transmisjon, som har den åpenbare fordelen av at det kreves mindre moment å starte blandingen.

Løsningen kalles Intellimiks CVT og vil ifølge Kuhn både kreve en mindre traktor, og være mer skånsom for traktorens kraftuttak, som normalt belastes maksimalt når store blandere settes i gang. Når blanderen først har kommet i gang kan hastigheten økes i takt med at blandingen blir lettere å håndtere. Hastigheten på sneglene kan ifølge Kuhn justeres trinnløst fra 12-55 omdreininger i minuttet.

Annonse

Intellimiks CVT er Isobus-kompatibel og kan styres fra en terminal i traktoren. For å sikre en mer ensartet tømming skal det være mulig å justere hastigheten på snegler og utmating automatisk, slik at hastigheten øker i takt med at innholdet i vogna minker.

Vognene med trinnløs transmisjon skal være klare for markedet i løpet av 2020 og kan leveres på blandere med to og tre snegler.

Neste artikkel

Bygde vippbart fôrbrett på utsida av fjøsen