Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Første Horsch-sprøyte til Norge

Økt interesse for avansert åkersprøyter i Norge

CF Maskin som forhandler åkersprøyter fra både Horsch og Danfoil har i høst solgt sin første Horsch trailersprøyte til en bonde på Romerike. Frank Karling,daglig leder hos CF Maskin, kan fortelle Norsk Landbruk at åkersprøyta er en Horsch Leeb 4 med 4000 liters plasttank og 24 meters brei bom.

–Vi var med på stand på Borgeby-messa i år, og der snakket vi med veldig mange norske bønder som var nysgjerrige på Horsch åkersprøyter. Det resulterte i et salg av en Horsch sprøyte. Når vi selger slikt avansert utstyr, så er vi nødt til å kunne serve utstyret også. I forbindelse med at vi får sprøyta til Norge ble to mekanikere sendt nedover til fabrikken til Horsch på kurs, slik at vi er godt rustet.

Alt utsyr

CF Maskin har tidligere stått for importen av Horsch-redskap til Norge i en årrekke, og Karling forteller de har merket en økende interesse for åkersprøytene. Fra i sommer er det Norwegian Agro Machinery som importere Horsch maskiner til Norge.

–Sprøyten leveres med Boom Control Pro-bomstyring, 4 000 liters plasttank og 24 meter bom med det man på Horsch-språket kaller 2+2 oppsett med dobbelt dysehode for hver 25 centimeter. På denne måten kan man kjøre med bommen nærmere grødene, for å redusere faren for avdrift og sikre optimal utnyttelse av plantevernmidlene. Ved fem sekundmeter vind, øker avsetningen på planta fra 72 til 98 prosent, når man reduserer bomhøyden fra 50 til 25 centimeter, forklarer Karling.

Styres av GPS

Annonse

Dysene er i tillegg delt inn i 16 ulike seksjoner, som styres med hjelp av GPS-signaler slik at man unngår overlapp eller glipper.

–Sprøyta leveres også med vaskeprogrammet CCS Pro (Continuous Cleaning System), med elektroniske ventiler og svært brukervennlig betjening, forklarer Karling.

Neste artikkel

Loggfører timer og dieselforbruk på hvert enkelt skifte