Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Første Kuhn seksmeter solgt i Norge

Eikmaskin tilbyr stor såmaskin med gjødseltildeling

PAKKEHJUL I FRONT: Har man løs jord, kan Kuhn Espro leveres med en pakkevalse i front.

Kuhns nye kombisåmaskin Espro 6000 RC har en arbeidsbredde på seks meter og mulighet til å levere gjødsel samtidig som man sår. Den kan også så to frøvarianter samtidig.

I Norge er det størst etterspørsel etter tre og fire meter brede såmaskiner, men nå har Eikmaskin solgt sin første såmaskin med seks meters arbeidsbredde.

– Vi er stolte over å kunne si at vi har solgt en Espro 6000 RC til en norsk kunde, sier Torgrim Rustad, produktsjef for redskap hos Eikmaskin.

Han legger til at Eikmaskin fram til nå har manglet store såmaskiner i sin produktportefølje, i og med at Junkkari bare har maskiner opp til fire meters arbeidsbredde.

Hjul plassert i par

Espro 6000 RC er tilpasset bønder som ønsker å plassere gjødsla nær frøet, uten risiko for å svi røttene. Gjødsla plasseres foran pakkehjulene med gjødselabber, på samme måte som vi har sett på Horsch Pronto og Väderstad Spirit Nordic.

Legg merke til plasseringen av hjulene. To hjul sitter plassert med ulik avstand mot kjøreretninga. Dette skal ifølge produsenten gjøre maskina lettere å trekke Foto: Produsenten

Annonse

LES OGSÅ: Forbered jorda på redusert jordbearbeiding

Både såkorn og gjødsel

Beholderen på 5 500 liter er delt i to deler, til henholdsvis såfrø og gjødsel, men om man ønsker å bruke hele beholderkapasiteten til én type frø, er også dette mulig. Bærehjulene har en diameter på 900 millimeter og er plassert med ulik avstand mot kjøreretninga, for å gjøre maskina lettere å trekke. Sålabben, som Kuhn har valgt å kalle Crossflex, sitter montert i et polyuretan-oppheng bak bærehjulene. Kombimaskina leveres med en Kuhn-terminal, men med støtte for ISOBUS kan du også bruke traktorens terminal. For såing på lett jord kan maskina leveres med frontpakkehjul som kan justeres fra terminalen i hytta.

Norsk Landbruk kommer tilbake med mer når maskina har fått norsk jord under labbene.

LES OGSÅ: Skålharv fra Väderstad bedre tilpasset husdyrmøkk

VIDEO: Satser på å opprettholde avlingene med direktesåing

Neste artikkel

VIDEO: Satser på å opprettholde avlingene med direktesåing