Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Grønnsaks- og kornprodusent Edvart Freberg har tatt i bruk Skifteplan web. Foto: Dag Idar Jøsang
Grønnsaks- og kornprodusent Edvart Freberg har tatt i bruk Skifteplan web. Foto: Dag Idar Jøsang

Gleder seg over Skifteplan web

Gjør hverdagen og mulighetene til Edvart Freberg enklere og bedre.

Da Skifteplan for noen år siden lanserte sin mobil-app for noen år siden endret brødrene Bernt, Anstein og Edvart Freberg også måten de brukte Skifteplan på. De tre driver hvert sitt gårdsbruk på Nøtterøy og Stokke i Vestfold, og på Lena på Toten, men i firmaet Brødrene Freberg DA. Men noe var fremdeles tungvint.

Utfordringen med å bruke Skifteplan har vært at alle registreringene, all bruk og planlegging i programmet måtte skje fra datamaskinen på kontoret på Nøtterøy. Når Skifteplan nå har lagt programmet over på web har alle tre tilgang til hele progremmet både fra datamaskin og mobiltelefon.

Hvordan brødrene Freberg brukte Skifteplan endret seg radikalt da de tok i bruk Skifteplan mobil. Foto: Dag Idar Jøsang
Hvordan brødrene Freberg brukte Skifteplan endret seg radikalt da de tok i bruk Skifteplan mobil. Foto: Dag Idar Jøsang

– Fram til nå har Anstein på Toten ringt til meg, og så har jeg plottet alt inn i Skifteplan på datamaskinen. Hvis han har gjort om på blomkålen i forhold til planene så er det jeg som har måttet gjøre endringene i Skifteplan. Nå kan han logge seg på den samme brukeren og gjøre endringene selv, sier Edvart Freberg.

Det er 33-åringen som har hatt hovedansvaret for å bruke Skifteplan som verktøy i planlegginga, mens brødrene mest har brukt Skifteplan mobil til å dokumentere arbeidet som er gjort på åkeren.

Annonse

– Før vi fikk Skifteplan mobil noterte vi alt på papir og så ble det et skippertak med å plotte inn alt i Skifteplan etter sesongen. Det var ikke så lett, og kunne fort bli unøyaktig. Det ble mye enklere da vi fikk Skifteplan mobil. Nå legger alle tre inn opplysningene på mobiltelefonen etter hvert. Da blir det både mer nøyaktig og det har ført til at vi for eksempel har blitt flinkere til å notere været, forteller han.

Registrering av jordprøver i Skifteplan. Foto: Skjermdump
Registrering av jordprøver i Skifteplan. Foto: Skjermdump

Til sammen driver Brødrene Freberg DA 6 500 dekar med grønnsaker og korn, fordelt på 103 skifter. I de mest arbeidsintensive delene av året har de mellom 40 og 50 sesongarbeidere fra Polen og Albania.

Det meste av grønnsaksproduksjonen skjer på kontrakt for Findus og Norrek, men også noe til Bama. Vinteren brukes blant annet til å planlegge på hvilket skifte de skal plante selleri, rosenkål, persillerot, pastinakk, hodekål, blomkål, gulrot, asparges og aspargesbønner, og hvor de skal så hvete.

Dette er et utdrag fra en reportasje i Norsk Landbruk nummer 6, som er et plantespesial som kommer 5. april. Her forteller Edvart Freberg om hvilke fordeler han ser med Skifteplan web. I saken forteller også Sveinung Takle i Agil kompetanse om hvilke muligheter som ligger i den nye webløsningen til Skifteplan.

Er du ikke abonnent kan du bestille abonnement her.

Neste artikkel

Agrilogg vil være for alle bønder