Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

God start for Norwegian Agro

Starter første halvår med 25 solgte treskere

Til tross for importørskifte og endringer i forhandlernettet har ikke treskerkundene til Claas latt seg skremme. Det viser salgstallene fra de første seks månedene av det såkalte «treskeråret».

– Forholdene tatt i betraktning er vi svært fornøyd med at vi fortsatt har 38 prosent av markedet, uttaler Bjørn Tønsberg, produktsjef for Claas treskere hos Norwegian Agro Machinery.

Populære hybridmodeller

Bransjeveteranen er særlig stolt over salget av fire Lexion og Tucano hybridtreskere, treskere som altså kombinerer det unike APS-systemet med rotor i stedet for halmristere.

– Det går på kapasitet. Kundene vil ha kompakte maskiner med større kapasitet, og det får dem med hybrid, forklarer Tønsberg.

Tre av hybridene er modeller fra stortreskerserien Lexion, hvor to av disse igjen er utstyrt med Terra Trac belteunderstell. Den fjerde hybridmodellen er nyheten Tucano 560. Denne skurtreskeren er ny i sortimentet hos Claas.

– Tucano treskeren er solgt, men vi skal kjøre demonstrasjoner med den i høst. Planen er da å invitere kunder til vår utstillingshall hos Linde Agro på Kløfta, der vi både kan kjøre produktgjennomganger og testkjøre om forholdene tillater det.

Les også: Lantmännen avslutter på en god andreplass

Norgesmodell på vei inn

Nyheten fra den tradisjonsrike Claas fabrikken i Harsewinkel har ifølge produktsjefen et stort potensiale i Norge, noe veteranen først og fremst begrunner med størrelsen.

Annonse

– Tidligere har vi hatt Tucano 470 og 480, men de har 1,58 brede verk, og blir således brede i transport. Nyheten 560 har 1,30 meter bredt verk – du kan egentlig kort forklart si at det er en en Tucano 430 med rotor i stedet for ristere, 1 000 liter større korntank og 30 hestekrefter mer i motoren, forteller Tønsberg.

Les også: Rekordsalg av Claas-treskere i Vestfold

Nye forhandlere i viktige korndistrikter

Går vi dypere inn i statistikken viser tallenes tale at Akershus er det største treskerfylket med til nå 16 solgte treskere, tett fulgt av Østfold med 14. I Hedmark er det solgt åtte treskere totalt, hvorav tre er Claas.

– Lena Maskin har overtatt som Claas forhandler i Hedmark og flere andre viktige korndistrikter. Det er svært gledelig å se at kundene viser tillit til våre nye forhandlere og oss som ny importør, sier Tønsberg.

I sum er det i første halvår solgt 25 Claas treskere, i et totalmarked på 66. Nedgangen på 12 enheter fra 2015/2016 bekymrer imidlertid ikke Tønsberg.

Les også: Mindre spill med fleksibelt skjærbord

Neste artikkel

Presisjonstildeling av mineraler