Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Grasnyheter fra Fendt

Lanserer rundballepresse og ny slåmaskin

Grønn Lely: Rundballepressene har identisk design som Lely-rundballepressene. Pressene er tilgjengelige med variabelt og fast kammer.

Tidligere i år ble det kjent at Agco kjøpte opp grasproduktene til redskapsprodusenten Lely. Så det kommer ikke som noen overraskelse at Fendt i starten av september lanserte grasutstyr med sin egen logo og kommer som både fastkammer- og variabelkammerpresse. Fastkammerpressene leveres i tre versjoner, der Profi er toppmodellen, slik som vi også kjenner modellbetegnelsen på traktorene. Alle fastkammermodellene leverer baller med diameter på 1,25 meter, mens variabelkammerpressene er tilgjengelige i to versjoner, fra 1,6 til 1,8 meters ballediameter.

Tilstoppet gras

Variabelkammerpressene har ifølge Agco et system der du har to muligheter for å fjerne tilstoppet gras. Enten slår du av kutterknivene slik at graset får bedre plass til å komme seg inn i pressekammeret, eller en metode der knivbroen senkes og tilstoppinga slippes ned og ut av matekanalen.

Vedlikeholdsfri pickup

Pickupen har en arbeidsbredde på 2,0 til 2,4 meter, og har fem tinderekker med 5,6 millimeter tykke tinder. Samtidig er hele pickupen bygd opp med et kamløst prinsipp, som gjør den vedlikeholdsfri. Enten om du velger en fast- eller variabelpresse er kammerlåsene mekaniske, som ifølge Agco skal sikre at rundballene blir faste, kompakte og jevnt formede. Rundballepressene har også et såkalt «Constant Pressure System», som skal sikre jevn høy balletetthet.

Også ny slåmaskin

Fendt lanserer også skiveslåmaskina Slicer TLX, som er en komplett ny serie, og vil bli vist for publikum for første gang på Agritechnica 2017. Fendt-slåmaskina kommer med en ny, diagonal transportposisjon, noe som gir serien den store fordelen av å være kompakt. På grunn av den buede formen på armen, har kuttebjelka et svingområde på pluss 28 til minus 20 grader, som skal sikre bakkefølging i vanskelig terreng.

Annonse

Ny slåmaskin: Slicer TLX blir først vist fram for publikum på Agritechnica i november. (Foto: Produsenten)

Safety Swing er et påkjøringsvern, som er tidligere kjent for Fendt slåmaskinkombinasjoner, og har nå blitt inkludert på trepunktsslåmaskinene. Safety Swing skal gi optimal sikkerhet i felt og skal beskytte slåmaskina mot skade forårsaket av hindringer. Kuttebjelka beveger seg tilbake og oppover for å unngå et hinder, og returnerer deretter naturlig til sin opprinnelige posisjon når hindringa har passert. Slåmaskinene kommer i to arbeidsbredder på 3,1 og 3,6 meter. Tre modeller er tilgjengelige for hver arbeidsbredde, med tindestengelbehandler, gummirull-stengelbehandler eller uten stengelbehandler.

Neste artikkel

Presisjonstildeling av mineraler